Доступність посилання

ТОП новини

Українське пиво – найкраще у світі.


Олекса Семенченко

Лондон, 28 травня 2004 року - В Англії стали відомі деякі подробиці перемоги на цьому тижні українського пива Радомишлянської броварні на найпрестижнішому в світі конкурсі цього бурштинового напою “Brewing Industry International Award”.

“Вкраїнське пиво – то є кляса,” – можна тепер офіційно підтвердити, перефразовуючи пісню Віктора Морозова. Радомишлянське пиво під маркою “Пшеничне-Еталон” здобуло перемогу у класі пшеничних або білих пив на бієнальному врученні найпрестижніших у світі пивних нагород у Лондоні. Броварська індустрія розглядає ці нагороди як свій еквівалент “Оскарів”.

Цінність перемоги тут дуже велика, позаяк переможця визначають самі колеги-броварі. Журі дегустує пива-кандидати всліпу, тобто, не знаючи, яке саме пиво вони п’ють. Тому шанс виграти мають і маленькі броварні поруч зі світовими гігантами.

Членів журі, яке цього разу складалося , якщо дозволите вжити такий новотвір , зі справжніх “пивозаврів” з Австралії, Канади, Польщі, Румунії та Мексики, попросило оцінити пива-кандидати з комерційної точки зору, тобто, його шансів на великий попит на міжнародному ринку.

Нагороди українському пиву, що брало участь у конкурсі так званих “спеціальних пив”, де іншим класом були, зокрема, фруктові пива, були вручені у приміщенні лондонської Палати гільдій. Його смак виявився кращим за біле пиво з Німеччини, що є батьківщиною цього продукту. Пиво “Шнайдер Вайс Оригіналь” ("Schneider Weisse Original") одержало срібло. А на третьому виявилася російська “Балтика №8 – Пшенічноє”.

Помітна досить висока присутність серед переможців східноєвропейських пив. Дві золоті медалі у різних класах завоювало, зокрема, пиво малознаної польсько-бельгійської броварні з міста Кельце. Литовське пиво взяло срібло. Цікаво, що налагодити виробництво лінії білого пива у Радомишлі допомогли фахівці з німецької пивної академії “Деменс” (Doemens). І от тепер учні побили вчителів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG