Доступність посилання

ТОП новини

Милорад Лукович, якого звинувачують в організації вбивства прем’єр-міністра Сербії Зорана Джинджича наполягає на своїй непричетності до вбивства.


Михайло Рамач

Белград, 16 червня 2004 – Пiдсудний Милорад Лукович заявив, що жоден з бiйцiв його спец підрозділу не брав участi в замаху та, що вбивство організували особи з оточення Джинжича. За його версією, окремi члени команди прем’єра за допомогою спецполiцiї торгували наркотиками, а саме – вивезли до Боснiї i Герцеговини та Хорватiї 600 кiлограмiв опiю.

На день замаху обвинувачений нiбито, перебував вдома, який покинув щойно коли на телевiзiї почув, що його розшукують. Підсудного тимчасом почали називати його справжнім призвіщем – Улемек.

Адвокати Улемека та його друзi поширювали у бульварнiй пресi твердження про щирий патріотизм підсудного та про те, що Джинджича, мовляв, вбили його неназванi спiвробiтники, котрi були пов’язанi iз органiзованою злочиннiстю. Те саме було можна почути й вiд кiл близьких до нинiшнього прем’єра Воїслава Коштуниці.

Представник полiцiї тим часом повідомив, що 600 кiлограмiв наркотикiв, про якi говорив обвинувачений, знищили перед телекамерами. А спецiальний прокурор розпочав додаткове слiдство щодо iнших тверджень Луковича.

Сербські оглядачі кажуть, що злочинець Милорад Лукович прагне скомпрометувати Демократичну партiю та її лiдера Бориса Тадича напередоднi другого туру президентських виборiв, що має вiдбутися 27 червня, та сприяти перемозi ультранацiоналiста Томислава Николича.

Оглядачi згiднi в тому, що Лукович та iншi обвинуваченi й надалі намагатимуться полiтизувати процес й популяризувати свої патрiотичнi почуття, оскiльки усi вони свого часу брали участь у вiйнах екс-президента Слободана Мiлошевича за створення Великої Сербiї.
XS
SM
MD
LG