Доступність посилання

ТОП новини

На президентських виборах лише 14 % населення готові підтримати представника влади – опитування.


Сергій Собуцький

Київ. 18 червня. УНІАН. На цьогорічних президентських виборах понад третина населення України (36%) готові підтримати кандидата від опозиційних сил і лише 14% - кандидата від влади. Як передає кореспондент УНІАН, такі дані останнього опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і Центром "Соціс" були оприлюднені сьогодні на круглому столі у Києві.

За словами наукового керівника фонду "Демократичні ініціативи" Ірини БЕКЕШКІНОЇ, громадяни уже визначилися, хто є основним кандидатом у президенти від влади, а хто - від опозиції. Серед тих, хто орієнтується на владу, 63% підтримують прем''єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА, а серед тих, хто орієнтується на опозицію, 50% підтримують лідера блоку "Наша Україна” Віктора ЮЩЕНКА. Для значної частини населення України протистояння опозиції та влади не є мотивом для вибору того чи іншого кандидата: 32,5% опитаних відповіли, що провладність чи опозиційність кандидата у президенти не має для них значення.

За даними опитування, якби вибори Президента України відбулися на початку червня, найбільше голосів у першому турі отримав би В.ЮЩЕНКО (27%), а його суперником у другому турі став би В.ЯНУКОВИЧ (18%). Рейтинг кандидатів за регіонами України показав, що В.ЮЩЕНКО має найбільше голосів на Заході та у Центрі України, В.ЯНУКОВИЧ – на Сході та Півдні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG