Доступність посилання

ТОП новини

Про пікетування Адміністрації Президента.


Тарас Марусик

Київ, 24 червня 2004 року.

Тарас Марусик

Сьогодні Українська республіканська партія “Собор”, Українська народна партія і Всеукраїнське товариство “Просвіта” провели пікетування з нагоди Дня Конституції, спрямоване на захист національних і соціальних прав громадян України.

Учасники пікетування тримали гасла такого змісту: “Гідну зарплату, пенсію, вільні вибори!”, “Геть брудні руки від Будинку письменників!”, “Громадянина з прізвищем “Ку” - до суду!”, “Владо, схаменись, над письменниками не глумись!”, “Кучму на перший термін, Медведчука – на другий, Януковича – на третій”, “Не простимо смерті Василя Стуса Вікторові Медведчуку!”, “Пережили сталінізм – переживемо медведчукізм”, “Медведчук – це ще не Конституція”, “Геть окупанта з українського інформаційного простору!”.

Голова УРП “Собор”, народний депутат Анатолій Матвієнко заявив, що з 1996 року, як був ухвалений Основний закон, його постійно порушують.

Анатолій Матвієнко

За ці роки ми не тільки не зміцнили нашу націю, ми не тільки не зміцнили наші з вами права і гарантії, навпаки, з кожним роком все більше і більше потураються ці права: і національні, і соціальні.

І саме тому ми сьогодні зібралися біля президентської адміністрації, щоб сказати тому гарантові: “Друже, злазь з даху і не псуй гонти, не муч Україну і не муч весь український люд, бо ти не здатний бути гарантом цієї Конституції”.

Тарас Марусик

Головне завдання українського суспільства сьогодні, на переконання Анатолія Матвієнка, не змінювати терміново Конституцію, а...

Анатолій Матвієнко

Відігнати злодія від влади, і тільки після того можна було приступити до того, щоб Конституцію робити більш досконалою.

Тарас Марусик

Анатолій Матвієнко зазначив, що “єдине розумне з усього, що Кучма сказав за всі 10 років свого перебування при владі” про те, що він дуже хоче подивитися на Україну без Кучми.

Анатолій Матвієнко

Ми сьогодні звертаємося до Кучми. Повірте, ми ще більше хочемо подивитися на Україну без Кучми, але не тільки без Кучми, але і без “кучмізму”.

Тарас Марусик

У пікеті взяв участь і голова Київської організації Національної спілки письменників України Анатолій Погрібний.

Анатолій Погрібний

Це є акція нескореної України, це є акція української країни, це є акція тієї країни, якою вона мусить стати: вільною від нинішньої окупації режимом антинародним, антиукраїнським.

Тарас Марусик

Один з організаторів пікету Юрій Гнаткевич зачитав листа до Леоніда Кучми.

Юрій Гнаткевич

“Недавно ви заявили на прес-конференції, що на президентських виборах балотуватися не будете, бо хочете побачити, “якою буде Україна без Кучми”. Спробуємо ж підсумувати, що ж принесли Україні Ваше прем’єрства та два терміни президентства.

Що таке є Україна з Кучмою”.

Тарас Марусик

Далі цей лист вклали у конверт, причеплений до кількох десятків повітряних кульок, і відправили його у такий повітряний спосіб.

Юрій Гнаткевич

Президент, за нашою інформацією, виїхав у тому напрямку зараз із своєї резиденції, то ми просимо український вітер сприяти у доставці пошти.

Тарас Марусик

Політ листа супроводжувався скандуванням “Кучмі – перший термін!” На прохання прокоментувати сьогоднішній пікет Управління з інформаційної політики Адміністрації Президента не відгукнулося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG