Доступність посилання

ТОП новини

У Багдаді колишній іракський лідер Саддам Хусейн постав перед судом після того, як його разом з групою найближчих сподвижників передали під іракську юрисдикцію


Завтра Хусейна ознайомлять з текстом обвинувачень у злочинах проти людства. Він складається з 12 пунктів. Серед них, зокрема, використання хімічної зброї у 1988 році під час атаки на курдів, вбивство 5 тисяч членів курдського клану Барзані в 1963 році та інші злочини.

Завтра Хусейна ознайомлять з текстом обвинувачень у злочинах проти людства. Він складається з 12 пунктів.

Серед них, зокрема, використання хімічної зброї у 1988 році під час атаки на курдів, вбивство 5 тисяч членів курдського клану Барзані в 1963 році та інші злочини. Глава тимчасового уряду Іраку Іяд Аллауї в інтерв’ю американському телеканалу NBC сказав: “Я твердо переконаний, що Саддам мав зв’язки з “Аль-Каїдою”. Ми знаємо про контакти Саддама з багатьма терористами у світі. Нині я не можу підтвердити , чи був він причетним до нападів у США 11 вересня 2001 року, але я знаю точно, що він має відношення до екстремізму і тероризму”.

Напередодні прем’єр-міністр Іраку заявив, що суд над Хусейном буде справедливим, і навіть, якщо в нього не буде грошей на адвокатів, за них сплатить іракський уряд.
XS
SM
MD
LG