Доступність посилання

ТОП новини

Експерти заперечують можливість використання SMS на виборах Президента-2004.


Сергій Собуцький

«Зараз SMS-технології можуть бути непопулярні, тому що їхня ефективність ще не апробована», - сказав Українським Новинам заступник директора Інституту інформаційного суспільства Ярослав Павловський.

З ним згоден президент оператора мобільного стільникового зв''язку компанії "Київстар" Ігор Литовченко. З його слів, першим аргументом проти використання SMS-технологій для політичної агітації буде ймовірність перевантаження мережі оператора.

Крім того, Литовченко вважає, що компанія має займатися виключно наданням послуг мобільного зв''язку і не брати участь у жодній політичній боротьбі.

Як він поінформував, компанія поставила фільтри на всі SMS-розсилки, що йдуть через Інтернет, і вся зайва інформація, в тому числі пов''язана з політикою, відсівається "Київстар" як "спам".

Начальник відділу зв''язків з громадськістю оператора мобільного стільникового зв''язку UMC Андрій Гундер стверджує, що його компанія не має наміру здійснювати розсилку інформаційних повідомлень для третьої сторони.

Однак, як вважає Павловський, SMS-технології, такі, наприклад, як SMS-опитування, все-таки мають гарну перспективу в майбутньому.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG