Доступність посилання

ТОП новини

46% ГРОМАДЯН ВВАЖАЄ, ЩО ПІД ЧАС ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ ШИРОКО ЗАСТОСОВУВАТИМУТЬСЯ БРУДНІ ТЕХНОЛОГІЇ – ОПИТУВАННЯ.


Сергій Собуцький

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова.

На думку 46% опитаних, брудні технології використовуватимуться досить широко, на думку 35% - використовуватимуться інколи. Лише близько 5% впевнені, що брудні технології під час виборів практично не використовуватимуться, і 14% не змогли визначитися в цьому питанні.

За словами провідного експерта Центру Разумкова Олександра ЛИТВИНЕНКА, широке поле для застосування брудних технологій у ході виборчої кампанії створюють, зокрема, численні нерозв»язані проблеми у мовній, національній та релігійній сферах. До ситуації в цих сферах люди, як правило, виявляють особливу чутливість, оскільки йдеться не про якісь зовнішні речі, а про важливі складові їх ідентичності. Тому досить легко спекулювати на їх почуттях, штучно створюючи конфліктні ситуації, провокуючи зіткнення на відповідному грунті.

Експерт не виключає, що в ході виборчої кампанії може мати місце, наприклад, поширення неправдивої інформації про плани тих чи інших кандидатів на пост Президента України відносно вирішення ними мовних, міжнаціональних та міжконфесійних питань після приходу до влади.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG