Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна конференція по СНІДУ обговорює використання презервативів.


Ольга Буряк

Прага, 12 липня 2004 – У Таїланді проходить міжнародна конференція по СНІДу, і вже в перший день дискусія виявила розбіжності між країнами щодо запобігання поширенню СНІДу. Консервативні уряди заявили, що презервативи допомагають, але утримання від сексу – все ж найкращий запобіжник.

На порядку денному вчорашніх дебатів у Банкоку на міжнародній конференції по СНІДу були презервативи. Президент Уганди, наприклад, сперечався із медиками, що мовляв утримання від сексу до одруження – ефективніший засіб від СНІДу, ніж просте застосування презервативів.

"Утримання і вірність перш за все, якщо не можете – вживайте кондоми".

У минулому міжнародні антиснідівські програми закликали до використання "рятівної ґумки, яка запобігає перенесенню вірусу через статеві стосунки, і такі програми мали успіх – наприклад , у тому ж Таїланді у 90-х роках, практика "безпечного сексу" запобігла майже 200 тисячам випадків ураження. Але консервативні уряди бояться, що реклама презервативів фактично рекламує безладне статеве життя, що ,вони вважають, і є головною причиною поширення СНІДу.

В Америці вже розпочалася кампанія проти СНІДу, яку, до речі, підтримав і президент США Джордж Буш, у центрі якої пропагування моральних стосунків між партнерами. Але у Буша є і опоненти.

Конгресмен Барбара Лі:

"Програми, які відкидають важливість кондомів, не враховують реалій, в яких живуть жінки й дівчата в багатьох-багатьох країнах світу. А реалії такі: вони часто просто не мають вибору, тому для них єдина надія ,як запобігти СНІДу, - це використання презервативів".

Конгресмен Лі також вважає заклик утриматися від статевих стосунків не лише безвідповідальним, а й негуманним, особливо, сказала вона, якщо 5 мільйонів людей щороку заражуються вірусом.

За останні 23 роки СНІД забрав життя понад 20 мільйонів людей. 38 мільйонів у світі живуть з вірусом імунодефіциту, який викликає хворобу СНІД.

Міжнародна конференція, яка нині триває у Банкоку, об''єднала не лише медиків і науковців, це своєрідний форум і для вироблення політики урядів.
XS
SM
MD
LG