Доступність посилання

ТОП новини

Виборчий проект за пiдтримки американських українцiв та уряду США.


Сергій Собуцький

У Дніпропетровську відбулася презентація проекту громадської освіти "Сила одного", організованого Українським конгресовим комітетом Америки за підтримки Американського національного фонду підтримки демократії.

"Сила одного" є вже п''ятим передвиборчим проектом, який Український конгресовий комітет Америки реалізує в Україні. Чотири попередні проекти були проведенi перед виборами Президента України і до Верховної Ради у 1994, 1998, 1999 та 2002 роках. У поширеному на презентації прес-релізі сказано: "УККА є міжнародною, благодійною, просвітницькою позаполітичною організацією, не підтримує жодної політичної сили в Україні і зацікавлений у тому, щоб вибори Президента в Україні відбулися відкрито, вільно, прозоро і демократично".

Від часу набуття Україною незалежності УККА спостерігає за демократичними процесами в Україні. Його передвиборчі проекти частково фінансуються урядом Сполучених Штатів Америки, що свідчить про зацікавленість США у розвитку демократичної моделі державного управління в Україні.

Мета проекту "Сила одного" - ознайомлення українського електорату з претендентами на посаду президента. Для цього УККА з 1-го вересня по 22 жовтня проведе у 12-ти містах України зустрічі кандидатів або їхніх представників з виборцями. Публічні дискусії кандидатів проводитимуться у великих залах. Ці заходи супроводжуватимуться концертами.

Планується також видання освітніх брошур і довідкової літератури для виборців.

Крім того, УККА збирається направити в Україну близько сотні добровольців-спостерігачів за перебігом виборів.

Голос Америки

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG