Доступність посилання

ТОП новини

Представники “Нашої України” стверджують, що проти Ющенка застосовуються брудні технології.


Марина Пирожук

Київ, 15 липня 2004 року.

Марина Пирожук

Блок партій "Наша Україна" вимагає від влади не допустити проведення акції Українською національною асамблеєю 16 липня в Києві, оскільки вважають її екстремістською і такою, яка спрямована на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Про це журналістам сьогодні повідомили на прес-конференції представники "Нашої України" Володимир Бондаренко і Микола Катеринчук.

У зв''язку з цим, “Наша Україна” звернулася до керівництва держави з проханням не допустити проведення подібних акцій в Україні. Як відомо, 16 липня УНА готує проведення свого з''їзду, після чого планується похід по вулицях Києва.

Депутати від коаліції “Сила народу” попереджають, що акція пройде з використанням фашистської символіки, і припускають, що влада свідомо дозволяє проводити подібні заходи, аби скомпрометувати Віктора Ющенка.

Як доказ, народний депутат України Володимир Бондаренко наводить активне висвітлення таких акцій загальнонаціональними каналами, які, за його словами, належать владі.

Він зазначає, що подібні акції організовуються виключно для зняття відеоряду, який буде показаний по телеканалах, підконтрольних владі, для формування у свідомості людей стереотипу про підтримку Ющенка екстремістськими силами.

Володимир Бондаренко

Українська національна асамблея, котра вже третій захід планує провести, два вже проводила. За характером це були заходи, які не можна було провести в умовах, коли б влада виконувала свої функції.

Походи, які не дозволені вулицями Києва завжди, як мінімум, присікаються. Ми маємо факти і багато фактів, коли не дозволялися прості, звичайні акції, а тут така прихильність влади до подібного типу акцій.

Таким чином виникає підозра, чи влада не спільно діє з тими, що робить пропаганду, яка є фактично антипропагандою для Ющенка.

Якщо в місті Києві проходять акції зі свастикою, в місті Донецьку проходять акції зі свастикою, я думаю, що в інших містах будуть ці акції проходити, скрізь створиться ситуація, що нібито це люди, які підтримують Ющенка, то знову ж таки ми помічаємо, що на каналах, які сьогодні обслуговують владу (це “Інтер”, “1+1”, Перший Національний канал), з’являться одна і та ж сама картинка, вона приблизно супроводжується одним і тим самим коментарем: “Отакий Ющенко, такі сили його підтримують”.

Це для того, щоб в східних районах злякалися Ющенка як націоналіста, а в Росії взагалі усвідомили, що це супернаціоналіст, який буде тут наводити порядок “залізною рукою”, викидаючи росіян і євреїв з території України.

Марина Пирожук

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко звернувся до Президента України Леоніда Кучми з проханням не допустити проведення подібних акцій в Україні.

З аналогічними проханнями депутати звернулися і до силових відомств.

В разі, якщо влада не відреагує на це, то представники "Нашої України" планують зробити все можливе, аби, як стверджує Микола Катеринчук, екстремістів на вулицях України не було взагалі.

"Наша Україна" планує також звернутися до громадян, аби ті допомагали протистояти подібним заходам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG