Доступність посилання

ТОП новини

Офіційний Київ знову підтвердив, що використання нафтогону “Одеса-Броди” у зворотному напрямку до Одеси є тимчасовим і вимушеним явищем


Сьогодні на брифінгу в Адміністрації Президента України про це говорив керівник Головного аналітичного управління Василь Базів.

Сьогодні на брифінгу в Адміністрації Президента України про це говорив керівник Головного аналітичного управління Василь Базів.

Водночас він зазначив, що повернутися до первісних планів стосовно цього проекту, тобто перекачувати каспійську нафту до Бродів, а далі в Європу, Україна завжди матиме змогу. Стосовно критики з боку української опозиції та із-за кордону щодо реверсного використання нафтопроводу Базів сказав:

«Хотілося, щоб ця критика знайшла своє продовження у конкретних альтернативних пропозиціях. Ми повинні розуміти, що реверс – це крок тимчасовий і вимушений. І повернутися до первинної, так би мовити, філософії цього проекту буде завжди змога і в політичному, і в економічному, і в технологічному сенсі».

Представник Адміністрації Президента не відповів на запитання журналістів, що робитиме Україна в разі, якщо Туреччина не пропускатиме танкери через свої протоки. Як відомо, Туреччина звернулася до України з проханням відмовитися від реверсу нафтопроводу “Одеса-Броди”, оскільки це суттєво збільшить навантаження на протоку Босфор.
XS
SM
MD
LG