Доступність посилання

ТОП новини

Громадян схиляють підписуватися на підтримку Януковича?


Марина Пирожук

Київ, 28 липня 2004 року.

Марина Пирожук

Сьогодні одесити пікетували міське управління охорони здоров''я з вимогою припинити тиск на медичних працівників, яких змушують підписуватися та збирати підписи за кандидата на пост Президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка.

Одесити планують триденну акцію пікетування, як зазначають у штабі Ющенка, основних джерел адмінресурсу. Про різні порушення під час збору підписів говорять і в Комітеті виборців України.

Прес-секретар Віктора Януковича тим часом спростовує інформацію про примусовий збір підписів на підтримку кандидата у президенти від влади.

Прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка зазначає, що одесити пікетуватимуть передовсім міське управління охорони здоров''я та освіти і обласну прокуратуру, яка, на їхню думку, зобов''язана реагувати на подібні протизаконні дії керівників владних структур.

Керівник передвиборчого штабу Віктора Ющенка в Одеській області повідомляє, що прокуророві Одеської області надіслано звернення, в якому міститься вимога „ретельної перевірки наведених фактів”.

Про численні порушення у збиранні підписів на підтримку кандидата у президенти Януковича говорить і представник КВУ Олександр Черненко.

Олександр Черненко

Ми зараз отримуємо сигнали з багатьох регіонів України про використання службового становища для збору підписів на користь кандидата Януковича. Це роблять як посадові особи, чиновники місцевої влади, так і керівники підприємств, установ, не обов’язково державних, а навіть ті, які знаходяться в приватній власності.

Себто погрожують певними санкціями або лишенням преміальних, або погрожують звільненням. Тобто, на жаль, цих сигналів поступає дуже багато, і ми зараз збираємо, аналізуємо цю інформацію, готуємо свій черговий звіт.

У нас є певні вже і відеосвідчення, і документальне свідчення по певних справах, я думаю, ми навіть через нашу юридичну службу будемо чинити якісь юридичні кроки.

Марина Пирожук

Водночас Олександр Черненко зауважує, що не всі, кого змушують підписуватися на користь кандидата від влади, готові свідчити про це публічно, оскільки люди бояться покарання.

У команді Віктора Януковича спростовують інформацію про примусовий збір підписів на його підтримку. Ось як це прокоментувала прес-секретар Віктора Януковича Ганна Герман:

Ганна Герман

Віктор Янукович, як ніхто, зацікавлений в чесних і прозорих виборах. Не буває й дня, коли б він не повторював, що вибори повинні бути демократичні і прозорі.

І борони Боже когось до чогось там спонукати чи змушувати. Віктор Янукович повторює це кожного дня, але знаєте, на місцях є різні випадки, “застав дурня Богу молитися, то він і лоба розіб’є”. Віктору Януковичу це не вигідно, бо він має сили і можливості перемогти в чесній боротьбі.

Марина Пирожук

Ганна Герман водночас зазначає, що штаб Януковича перевірить інформацію про зловживання під час збору підписів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG