Доступність посилання

ТОП новини

Томенко вважає, що аутсайдери виборів мають 1 листопада публічно вибачитись перед народом за його “ОМАН”.


Народний депутат України, директор Інституту політики Микола ТОМЕНКО вважає, що після завершення виборчої президентської кампанії та провалу на виборах багаторічні аутсайдери мають публічно вибачитися за "обман народу". Таку думку М.ТОМЕНКО висловив в коментарі, переданому УНІАН.

"Вже протягом кількох років, - говорить М.ТОМЕНКО, - ряд політиків відчайдушно намагаються стати реальними політичними гравцями. Вони не пропускають жодних виборів, але щоразу набирають не більше одного відсотка, що значно менше навіть за кількість підписів, необхідних для реєстрації чи її підтвердження. Під час нинішньої кампанії більшість таких аутсайдерів, котрі, як і раніше, не мають жодних шансів, знову заявляють про свою ймовірну перемогу чи вихід до другого туру". М.ТОМЕНКО вважає це "знущанням над народом, яке необхідно зупинити", йдеться в коментарі. (Як відомо, 28 липня М.ТОМЕНКО представив свою класифікацію кандидатів на посаду Президента України, за якою кандидати діляться на чотири групи – "фаворити виборів", "лідери парламентських партій та представники ідеологічних доктрин", "кандидати на статус лідерів парламентських партій" та "периферійні кандидати" (політичні аутсайдери, кілки, невдахи та інші).

Відповідно, М.ТОМЕНКО пропонує всім учасникам нинішньої кампанії з четвертої групи згаданої типології, які наберуть менше 500 тисяч голосів (а саме стільки підписів необхідно зібрати для підтвердження реєстрації кандидатом у Президенти України), 1 листопада прийти на прес-конференцію і привселюдно вибачитися перед українським народом за багаторічний обман. Адже, каже М.ТОМЕНКО, багато хто з них свідомо займався саме обманом, не маючи реальної масової, підтримки виборців і лише "відтягуючи" голоси у справді реальних претендентів. На його думку, вони мають також оголосити про припинення політичної кар''єри.

У свою чергу М.ТОМЕНКО обіцяє визнати реальними претендентами на статус ймовірних лідерів парламентської партій тих із них, хто перетне виборчий поріг у 500 тисяч голосів.

М.ТОМЕНКО вважає, що цей захід може стати реальним кроком до очищення вітчизняної політики від бруду та неправди: "Переважна більшість з більш як 20 кандидатів у Президенти України не мають жодних підстав претендувати на політичне лідерство, і мають, врешті-решт, нести хоча б суспільну та моральну відповідальність перед народом". УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG