Доступність посилання

ТОП новини

Економіці Івано-Франківщини стихійним лихом нанесено збитків на десятки мільйонів гривень.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 3 серпня 2004 - Дощі та повені на Прикарпатті, які тривали впродовж тижня, завдали економіці області збитків на десятки мільйонів гривень. Є також і людські жертви. У реґіоні працювала спеціальна урядова комісія, що зараз визначає розмір допомоги, яку необхідно надати Івано-Франківщині.

Дощі та повені, які виникли внаслідок цього, не вщухали на Івано-Франківщині цілий тиждень. Упродовж вихідних в області працювала спеціальна урядова комісія на чолі з міністром з надзвичайних ситуацій, яка визначала збитки, завдані природними катаклізмами. Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк на прес-конференції, яка була скликана спеціально з цього приводу, зауважив:

“Працюють комісії по всіх населених пунктах, де пройшла негода, для того, щоб опрацювати всі дані і пізніше у встановленому законом порядку надати людям практичну матеріальну допомогу”.

Окрім матеріальних збитків, за минулий тиждень від ударів блискавки на Прикарпатті загинуло близько 10 осіб. Унаслідок повені в Івано-Франківську також обвалився автомобільний міст через річку Бистриця Надвірнянська. Разом з мостом у воду впав пасажирський мікроавтобус із трьома людьми. Один пасажир загинув. Двоє у задовільному стані перебувають у лікарнях міста. Щоправда, інспектор з експлуатації водних об”єктів та гідроспоруд області Микола Галько зауважив, що опори мостів, що під водою, згідно зі встановленим порядком необхідно обстежувати один раз на 5 років. Міст, який став причиною трагедії, не оглядали вже понад сім років. Зараз в області створена робоча група, яка буде обстежувати всі мости. Однак це не єдиний міст, який зруйнувала повінь. Голова обласної держадміністрації наголощує: “Загалом зруйновано 9 мостів: 3 великі, 6 малих. Пошкоджені дороги. Однак усе це ремонтують будівельні бригади. На цей час у 49 населених пунктах немає електроенергії. Обірвані лінії електропередач”. Підтоплені також 650 приватних будинків. Знищені десятки гектарів урожаю на полях. Негода завдала господарству Прикарпаття навіть за приблизними підрахунками збитків на кілька десятків мільйонів гривень. Зараз готується постанова Кабінету Міністрів для надання фінансової допомоги щодо ліквідації наслідків стихії.
XS
SM
MD
LG