Доступність посилання

ТОП новини

Віктора Ющенка на Одещині зустрів спротив влади.


Петро Каландирець

Одеса, 3 серпня 2004 - Передвиборчі поїздки лідера блоку „Наша Україна” Віктора Ющенка розпочаті візитом в Одеську область. Вранці 3-го серпня він провів прес - конференцію біля приміщення Одеського аеропорту і упродовж дня відвідав три райони області. Візит триватиме два дні.

Перекопана площа біля Іванівської райдержадміністрації, на Одещині
Районна державна адміністрація у райцентрі Іванівка Одеської області готувалася до візиту лідера блоку „Наша Україна”. Одразу після подання замовлення на проведення зустрічі з виборцями – на центральній площі розпочаті ремонтні роботи, її перекопали і пригнали трактори.

Керівник представництва блоку „Наша Україна” в Одеській області Володимир Курінний назвав таку поведінку влади „ганебною”.

„Це точно замовне, бо я був у містечку Іванівка два дні тому. Ми подавали офіційне замовлення на проведення зустрічі з Віктором Ющенко. Жодної техніки для проведення ремонтних робіт на площі до подання нашого замовлення не було. За один день до зустрічі сталися такі зміни. Наскільки мені відомо, це відбувається за особистим розпорядженням голови Іванівської райдержадміністрації”.

Одне з гасел, яке тримали учасники зустрічі з Віктором Ющенко
Народний депутат України Юрій Кармазин додав, що влада у Іванівському районі залякувала тих, хто мав бажання зустрітися з лідером блоку „Наша Україна”.

„Просто підходили і казали: „Ти вже звільнений за те, що прийшов на площу”. І таких людей багато. І зараз люди стоять і думають, а що робити, якщо вони звільнені? Ні. Звільнена буде ця адміністрація. А я буду ставити питання про притягнення до кримінальної відповідальності, бо це є пряме порушення виборчого законодавства, Конституції. Громадяни мають право вільно зібратися і брати участь у тих чи інших зборах. Я вважаю, що це безсилля влади”, – переконаний Юрій Кармазин.


Засудив поведінку Іванівської районної держадміністрації у своєму виступі перед виборцями і сам Віктор Ющенко. Він пообіцяв у разі перемоги на виборах негайно звільнити нинішнього керівника адміністрації:

„Я хочу вклонитися кожному з вас, бо ви є герої. Ви прийшли на той майдан, на який не хотіла влада, щоб ви приходили. І тому стоять трактори. Це не для того, щоб вам було зручно ходити. Ці пагорби насипані тут не для того щоб вам було зручно стояти. Це для того, щоб ви тут не були.

Я не знаю того пана у сорочці, який, очевидно, там дивиться через своє вікно. Не знаю цього бюрократа. Але я хочу сказати, як майбутній Президент цієї країни:” Ти злодій”.

Зустріч Віктора Ющенка з виборцями Одещини
Сам голова Іванівської райдержадміністрації з журналістами спілкуватися відмовився.

3-го серпня Віктор Ющенко провів чимало зустрічей з виборцями Ананьївського і Роздільнянського районів Одеської області. Влада тут перешкод не чинила. На заваді була лише погана погода – тривалі дощі.

4-го серпня зустрічі з виборцями Одещини триватимуть на півдні області. Віктора Ющенка під час поїздки супроводжують народні депутати України з парламентської фракції „Наша Україна” Юрій Кармазин, Петро Порошенко, Євген Червоненко, Олексій Козаченко.
XS
SM
MD
LG