Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК зареєстрував Рогожинського і Грабаря, «забракувавши» самовисуванку Нєїлік.


Центральна виборча комісія України зареєструвала двох останніх кандидатів у президенти України - керівника Центрального дитячого театру «Зорепад» з Києва Миколи Рогожинського (1965 роки народження) і киянина Миколу Грабаря (1962 року народження), який працює адвокатом адвокатури столиці.

Таким чином, передає «УНІАН»,на сьогодні зареєстровано 26 кандидатів у президенти.

Як повідомляв ForUm, раніше Рогожинському і Грабарю ЦВК відмовила в реєстрації. Зокрема, причиною відмови у реєстрації Рогожинського було рішення ВСУ про наявність у його передвиборній програмі позицій, які чинять замах на права і свободи людини та розпалюють міжрелігійну ворожнечу. Причиною відмови Грабарю стала відсутність документа про внесення застави, а також неналежне оформлення необхідних для реєстрації документів.

Відповідно до положень Закону України «Про вибори Президента України» претенденти мали нагоду усунути помилки і подати документи на повторну реєстрацію.

Також на сьогоднішньому засіданні ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом на пост президента України самовисуванці, безробітній зі Львова Галині Нєїлік (1960 року народження). Член ЦВК Броніслав Райковський повідомив, що Нєїлік 2 серпня повторно подала документи на реєстрацію, проте вона не належним чином оформила декларацію про доходи, а також не надала документи про внесення грошової застави і власну передвиборну програму. УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG