Доступність посилання

ТОП новини

У п’ятницю вранці на кордоні Сумської і Полтавської областей міліція затримала студентів – учасників походу до Києва, які протестують проти об’єднання трьох сумських вузів


Повідомляють, що внаслідок дій міліції один студент Сумського педуніверситету госпіталізований до Роменської лікарні. Одна з організаторів акції студентської непокори у Сумах Мирослава Смирнова стверджує, що студенти мають намір продовжувати свій похід: “Затримали не всіх, трошки людей прорвалося. Там було 5 кілометрів до межі із Полтавською областю, то вони вже у Полтавській області, буде продовження. Навіть якщо заборонять, вони можуть просто сісти на автобус, переїхати. Їм заборонили пересуватися по трасі. Але кожна людина має право вільно пересуватися. Є купа варіантів”.


Повідомляють, що внаслідок дій міліції один студент Сумського педуніверситету госпіталізований до Роменської лікарні.

Одна з організаторів акції студентської непокори у Сумах Мирослава Смирнова стверджує, що студенти мають намір продовжувати свій похід:

“Затримали не всіх, трошки людей прорвалося. Там було 5 кілометрів до межі із Полтавською областю, то вони вже у Полтавській області, буде продовження. Навіть якщо заборонять, вони можуть просто сісти на автобус, переїхати. Їм заборонили пересуватися по трасі. Але кожна людина має право вільно пересуватися. Є купа варіантів”.

В інтерв’ю для радіо “Свобода” голова Сумської обласної держадміністрації Володимир Щербань прокоментував ситуацію, пов’язану з арештом учасників студентського пішого походу на Київ:

“Студентів ніхто не заарештовував. Для того, щоб арештувати студентів, треба мати ордер на арешт. А студентів просто за невиконання рішення суду затримали. Їх повідпускають, з ними розберуться. Хто порушував громадський порядок. То, може, будуть штрафи якісь. Я не знаю, те буде вирішувати суд”.

У студентському поході із Сум до Києва бере участь і народний депутат В’ячеслав Кириленко з фракції “Наша Україна”. Зараз він перебуває у Роменському відділку міліції і про ситуацію довкола студентської акції непокори розповідає наступне:

“Зараз студенти продовжують перебувати, 16 осіб, у Роменському райвідділі міліції, 17 осіб - у Недригайлівському відділенні міліції, але із Недригайлівського відділення міліції почали поволі відпускати. Мають розпочатися судові засідання. Є різні інформації, що одних можуть попередити і відпустити, другим інкримінувати невиконання так званого судового рішення суду міста Ромни про те, що не можна ходити Сумською областю пішим порядком, третім збираються інкримінувати непокору працівникам міліції”.

Голова Сумської обласної держадміністрації Володимир Щербань звинувачує представників опозиції у підбурювання та підкупі студентів, які протестують проти об’єднання трьох сумських вузів.

“Хіба можна депутатам Верховної Ради використовувати так дітей, як щит перед собою? Невже втягувати дітей, яким по 18 років, в політику, в ці розбори політичні? Скажіть мені, хіба це нормально? Я тричі народний депутат. Я знаю, що відбувається в парламенті, я знаю, які там плетуться інтриги постійно”.
XS
SM
MD
LG