Доступність посилання

ТОП новини

Вибори - українське полювання на булаву – Кучма.


Президент України Леонiд Кучма критично оцiнює велику кiлькiсть кандидатiв у президенти, називаючи виборчу кампанiю "українським полюванням на булаву".

"Це не той випадок, коли чим бiльше, тим краще. Для мене, наприклад, очевидно, що в цьому довгому списку є i реальнi гравцi, i статисти. Знаєте, у нас у народi частенько згадують приказку: де два українцi, там три гетьмани. Це, так би мовити, особливостi українського полювання на булаву. Але це нацiональне полювання, на жаль, не завжди поверталося добром. Добре вiдомо, до чого це призвело, наприклад, у 1918-1920 роках", - сказав глава української держави в iнтерв''ю газетi "Факти", опублiкованому в п''ятницю.

Л.Кучма вважає, що багато хто з нинiшнiх претендентiв керуються "вiдомим олiмпiйським принципом: мовляв, головне не перемога, а участь". "Повинен зазначити, що в полiтицi цей принцип далеко не такий однозначний. Я б iще одну народну приказку, що характеризує деяких учасникiв президентської гонки, процитував. Не дожену - так хоч зiгрiюся..." - сказав президент.

Як повiдомлялося, ЦВК зареєстрував 26 кандидатiв на посаду глави держави.

Інтерфакс-Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG