Доступність посилання

ТОП новини

Центр юридичної допомоги сельському населенню відкрито в Одесі.


Петро Каландирець

Одеса, 10 серпня 2004 - В Одесі проведене урочисте відкриття Центру юридичної допомоги сільському населенню, Центр відкрито з ініціативи Агенства з міжнародного розвитку США

Відкриття Центру юридичної допомоги сельському населенню
22 серпня 2002 р. була підписана Угода про співробітництво між Одеською обласною державною адміністрацією та Проектом підтримки приватизації землі в Україні. Проект здійснюється на підставі Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та США. Це найбільший проект Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, який фінансує виготовлення майже чверті державних актів на право власності на землю сільськогосподарського призначення в 17 областях України. Проект надає допомогу Одеській області в заміні 46 677 земельних сертифікатів на державні акти на право власності на землю.

На Одещині станом на 01 липня 2004 року до програми Проекту включена 71 сільська рада, в 27 з яких роботи завершені, виготовлено й видано селянам 19 332 державні акти на право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Власники земельних сертифікатів, які потрапили до програми Проекту, нічого не сплачують за виготовлення державних актів на землю.

Рекламний проспект Центру
З лютого 2003 року Проект започаткував новий напрямок роботи: в 11 областях України були засновані Центри безкоштовної юридичної допомоги сільському населенню. Мета їхньої діяльності - сприяти розвитку правосвідомості селян, законності та пропагувати верховенство права у вирішенні земельних питань. Серед учасників відкриття в Одесі Центру безкоштовної юридичної допомоги сільському населенню був і начальник обласного головного управління земельних ресурсів Павло Пастушенко.

За його словами:

„Це ще один Центр, де кваліфіковану юридичну допомогу будуть надавати селянам, які матимуть все більше і більше питань до своєї земельної ділянки, з юридичної точки зору.

Зараз ще не має можливості видати всі 100 відсотків державних актів, але 80 – 90 відсотків будуть цього року. І це за умови, що навіть відсутня свідомість власника землі.

Людина одержує державні акти про право приватної власності на землю і у неї буде все більше і більше запитань – що з нею робити, на що людина має право, як розпорядитися землею?

Якщо кваліфіковані юристи прийдуть на допомогу селянам, а Ви бачите, що Центр розташований дуже зручно – селянин знатиме всі свої права і про зміни у Земельному законодавстві”.


Центр безкоштовної юридичної допомоги сільському населенню в Одесі став одинадцятим подібним в Україні. Його потенційними клієнтами стануть всі власники землі в Одеській області.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG