Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко прогнозує спроби влади зняти з виборів опозиційних кандидатів у Президенти.


Лідер блоку "Наша Україна", кандидат у Президенти Віктор Ющенко прогнозує спроби влади зняти з виборів опозиційних до неї кандидатів у Президенти. Про це Ющенко сказав журналістам у середу.

"Методично політичні сили, наближені до кандидата (у Президенти) від влади, будуть ініціювати розгляд справ щодо зняття претендентів незалежно від того, яке місце вони займають у виборчих перегонах. Влада прагнутиме позбутися кандидатів, які займають опозиційну позицію, незалежно від того, чи йдеться про Черновецького, Кінаха, Бродського", - сказав Ющенко.

Він також назвав спробу Партії регіонів зняти з виборів лідера партії "Яблуко" Михайло Бродського "полюванням на відьом". "Відкрилося полювання на відьом", - сказав Ющенко. Він додав, що вважає дурістю привід для зняття Бродського з виборів.

Ющенко сказав, що, на його думку, кожен кандидат у Президенти має право включати у свої передвиборні програми ті пункти, які вважає важливими для країни. Він додав, що не поділяє деякі пункти передвиборної програми Бродського.

Як повідомляло агентство, Партія регіонів, лідер якої - кандидат у Президенти прем''єр-міністр Віктор Янукович, просить Верховний Суд скасувати реєстрацію лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського кандидатом у Президенти через невідповідність деяких пунктів його програми Конституції.

Партія регіонів вважає, що на права і свободи людини зазіхає положення передвиборної програми Бродського про відновлення страти.

Партія регіонів також вважає, що положення програми "Якщо країна піде нинішнім шляхом, вся Україні перетвориться на сьогоднішній Донецьк, де багато років хазяйнував висуванець влади Віктор Янукович, і буде остаточно сформоване суспільство нерівних можливостей" зазіхають на честь і гідність Януковича. На думку Партії регіонів, у програмі Бродського є також положення, спрямовані на розпалення міжетнічної ворожнечі.

Українські Новини

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG