Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко закликає Кучму повернути миротворців з Іраку і відправити у відставку Марчука в зв''язку з загибеллю миротворця в Іраку.


Лідер Комуністичної партії, кандидат у Президенти Петро Симоненко закликає Президента Леоніда Кучму повернути миротворців з Іраку і відправити у відставку міністра оборони Євгена Марчука в зв''язку з загибеллю українського миротворця в Іраку.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Симоненка з посиланням на його виступ перед жителями Каховки (Херсонська область).

"Жоден український солдат не повинен жертвувати своїм життям, захищаючи інтереси транснаціональних корпорацій і українських кримінальних кланів", - підкреслив лідер комуністів.

"Ті, хто причетні до відправлення наших хлопців на чужу війну, повинні стати перед судом народу і понести суворе покарання за зроблені злочини", - вважає Симоненко.

У ході виступу кандидат у Президенти також висловив співчуття рідним і близьким загиблого українського офіцера Юрія Іванова.

Як повідомляло агентство, український миротворець Іванов загинув, підірвавшись на міні, о 7:40 у неділю, 15 серпня, у районі Ес-Сувейри (Ірак), при спробі забору води для технічних потреб.

Усього за час служби в Іраку загинули 8 українських миротворців. Зараз в Іраку перебувають близько 1 600 українських миротворців. Миротворці розпочали виконання місії 28 серпня 2003 року.

Україна розпочала переговори зі США і Польщею про терміни дії українських миротворців в Іраку, а також про чисельність цього контингенту.

Українські Новини

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG