Доступність посилання

ТОП новини

СЕНАТОРИ США ВИСЛОВЛЮЮТЬ ЗАНЕПОКОЄННЯ З ПРИВОДУ ОБМЕЖЕННЯ ДОСТУПУ ДО ЗМІ КАНДИДАТІВ У ПРЕЗИДЕНТИ.


„Дуже приємним та інформативним” назвав триденний візит до України голова делегації сенаторів США Джон МАККЕЙН.

Як передає кореспондент УНІАН, по закінченні візиту на прес-конференції в сімферопольському аеропорту сенатор відзначив, що в виборах, які відбуватимуться в Україні цього року, „ми не займаємо позицію з підтримки того чи іншого кандидата (в Президенти України)”. “Натомість, ми щиро закликаємо і сподіваємось, що вибори будуть відкриті і чесні. А це, безумовно, передбачає доступ до ЗМІ”, - сказав Дж.МАККЕЙН.

В свою чергу, сенатор Сьюзан КОЛЛІНЗ назвала одним висновків перебування делегації – висловлення занепокоєння і водночас сподівання, щоб вибори в Україні були „чесними і вільними”. За словами С.КОЛЛІНЗ, це важливо, перш за все, для народу України, щоб люди були впевнені, що їхні голоси обирають нового лідера. „Це також важливо і для цього регіону, і для світу в цілому. Можна сказати, що погляди всього світу прикуті до України, де відбуваються цього року вибори”, - сказала сенатор.

Сенатор Ліндсі ГРЕМ висловив на прес-конференції занепокоєння з приводу ситуації навколо радіо „Свобода” в Україні. За словами сенатора, він обговорював цю тему під час зустрічі з Президентом Леонідом КУЧМОЮ. Сенатор висловив сподівання, що у період, який залишився до виборів Президента України, радіо „Свобода” дістане ширші можливості і права поширювати свій сигнал. За словами Л.ГРЕМА, це тільки один приклад тих порушень і тих проблемних моментів, які виникають по мірі наближення виборів. „Я дуже занепокоєний, тому що інші приклади є більш, навіть, серйозними, ніж ситуація з радіо „Свобода”. Має місце, наприклад, залякування і є сплановані відмови кандидатам у вільному доступі до ЗМІ”, - сказав сенатор. За його словами, якщо це продовжуватиметься, то Україна зіткнеться з „дуже серйозними наслідками” для себе з боку міжнародної спільноти. УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG