Доступність посилання

ТОП новини

Обмін звинуваченнями між штабами Ющенка й Януковича


Влада Саюк Штаб Віктора Януковича звинувачує свого головного опонента Віктора Ющенка, в перешкоджанні роботі центральної виборчої комісії. Саме так представники провладного кандидата розцінюють велику кількість скарг, які щодня надходять до ЦВК. Найбільше скаржаться представники Ющенка, на порушення під час проведення кампанії Януковичем.

Тигіпко переконаний, що такими діями штаб Ющенка хоче підготувати українську і міжнародну спільноту до того, щоб визнати вибори не дійсними. Звісно, якщо переможе опонент. Натомість, представники “Нашої України” говорять про те, що виборча кампанія в країні проходить з величезною кількістю порушень закону. Найбільш поширеними серед них представник штабу Микола Томенко називає використання адміністративного ресурсу на користь Віктора Януковича, примушування чиновників ставити свої автографи на підписних листах за цього ж кандидата.

Тигіпко погоджується з тим, що команда Віктора Януковича під час кампанії використовує адміністративний ресурс. Про це він заявив у прямому ефірі радіо “Свобода” 16 липня, але переконаний, що робить це ненавмисно і кандидату лише шкодить.

Сергій Тигіпко

Що стосується адміністративного тиску, безумовно, парламентські вибори вже показали, що це для нас залишається основним ризиком, тому що ці горе-помічники, які пробують допомогти, а якщо відверто казати, то вони тільки роблять вигляд, що вони допомагають, вони всі працюють проти того, щоб Янукович переміг. Люди українські знають ситуацію, вони бачать, і як тільки на них починають тиснути, одразу реакція супротиву. Мені здається, що потрібно тим, хто дійсно хоче перемоги Януковича, зробити все, щоб цього не сталося.

Влада Саюк

Представник штабу Віктора Ющенка Микола Томенко жаліється, що опозиціонери не здатні перешкодити цим порушенням, бо діють шляхом передбаченим законом. Саме цим він поясніє близько сотні скарг, які подали до центральної комісії.

Микола Томенко

На ці скарги офіційні де показані приклади, прийшли в ЦВК за конкретними документами, що Віктор Янукович порушує закон. Є маса випадків коли в обласних адміністраціях в робочий час на своїх засіданнях проводять кампанію, як міліціонерів вчать повторювати за начальником, що наш кандидат Віктор Янукович. Ці мішки скарг і порушень, які, то це, як казав Леонід Кучма, що сліпий не побачить, що команда Януковича грає не за правилами, а як у Донецьку по понятіям.

Влада Саюк

Вже кілька скарг “Нашої України” про випадки використання адміністративного ресурсу та порушення законодавства центральна виборча комісії відхилила. За словами Томенка, наступний крок скарги на дії провладного кандидата та центральної комісії до Верховного суду. Останній поки що не дав відповіді на запит нашоукраїнців.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG