Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО ЗВЕРНУВСЯ ДО КУЧМИ З ВИМОГОЮ ВІДСТАВКИ ГЕНПРОКУРОРА.


Кандидат у президенти України, народний депутат Віктор ЮЩЕНКО звернувся до Президента України Леоніда КУЧМИ з вимогою відставки генерального прокурора Геннадія ВАСИЛЬЄВА. Про це йдеться в листі лідера "Нашої України" на адресу глави держав, повідомляє персональний сайт В.ЮЩЕНКА.

Як йдеться у повідомленні, В.ЮЩЕНКО зазначає: "Генеральна прокуратура є активним і протизаконним учасником виборчого процесу на боці єдиного кандидата від влади. Співробітники МВС на Ай-Петрі проводять стеження за кандидатом у Президенти. Влаштовуються провокації на дорозі з водієм КамАЗа. Зриваються зустрічі з кандидатами, які мають сміливість критикувати владу. Відомо про фізичні погрози життю кандидата у Президенти".

Крім того, в у листі підкреслюється, що "апофеозом застосування адміністративного ресурсу стала трагічна подія на Житомирщині: 21 серпня житель села Зеремля Баранівського району Житомирської області Алік АСЛАНОВ облився бензином і спалив себе перед приміщенням районної прокуратури".

Як наголошує В.ЮЩЕНКО, "політична відповідальність за трагедію лягає на прем''єр-міністра ЯНУКОВИЧА, на користь якого застосовується тотальний адміністративний терор. Повну відповідальність повинен понести і Геннадій ВАСИЛЄВ, який допустив факти беззаконня і перетворився з Генерального прокурора України на захисника інтересів однієї людини – ЯНУКОВИЧА".

"Тому, я звертаюсь до Вас з вимогою невідкладно відправити у відставку Генерального прокурора Г.ВАСИЛЬЄВА та виконати власні обіцянки і забезпечити проведення чесних і прозорих президентських виборів в Україні", - йдеться у зверненні В.ЮЩЕНКА до глави держави.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG