Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО НАГОЛОШУЄ, ЩО ЗВИНУВАЧУВАНІ В ОРГАНІЗАЦІЇ ВИБУХІВ НА ТРОЄЩИНСЬКОМУ РИНКУ НЕ Є ЛЮДЬМИ З ЙОГО КОМАНДИ, ПРОТЕ ВІН ГОТОВИЙ ЗАХИСТИТИ ЇХ ЯК ДЕПУТАТ.


Народний депутат України, кандидат на пост Президента України Віктор ЮЩЕНКО наголошує, що особи, звинувачувані в організації та скоєнні вибухів на Троєщинському ринку в Києві, не є людьми з його команди, проте він готовий захистити їх як парламентарій.

Про це В.ЮЩЕНКО сказав сьогодні журналістам після зустрічі з виборцями в м. Вишгороді Київської області.

«Безумовно, те, що трапилося на Троєщині, це справа рук влади», - сказав В.ЮЩЕНКО, додавши, що «Наша Україна» володіє інформацією щодо замовників та виконавців зазначеного акту. Він також висловив надію, що «з часом» відповідні данні будуть оприлюднені, аби стало відомо, «хто з влади, з МВС організовував, керував цією справою, що там не поділили і між ким». «Я розумію, що такі епізоди, як і багато інших, будуть організовуватися з однією метою – нав’язати свій варіант виборчої кампанії», - сказав В.ЮЩЕНКО.

За його словами, такі дії влади пояснюються неможливістю провладного кандидата виграти вибори чесним шляхом. «Це люди не наші, але я готовий їх захистити в рамках закону як народний депутат, як громадянин України», - наголосив В.ЮЩЕНКО, говорячи про затриманих у справі вибухів на Троєщинському ринку. Як повідомляв УНІАН, 20 серпня в Києві на Троєщинському ринку в урнах для сміття сталося два вибухи, внаслідок яких постраждало 14 осіб. До лікарні швидкої медичної допомоги госпіталізовано 11 осіб, одна із постраждалих померла в лікарні. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було затримано п’ятьох осіб, яких звинувачують у організації цих вибухів. За даними начальника столичної міліції Олександра МІЛЕНІНА, у двох затриманих вилучені посвідчення членів УНП.

28 серпня трьом особам, які були затримані за підозрою в організації та скоєнні вибуху 20 серпня на Троєщинському ринку у Києві, мірою запобіжного заходу обрано арешт. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу щодо четвертого затриманого.

О.МІЛЕНІН повідомив, що затримані вже зізналися в скоєнні цього злочину і на допитах сказали, що за мету мали виключно політичні мотиви, тобто дестабілізувати ситуацію в Києві та в Україні зокрема, а також повалення діючої влади.

28 серпня керівник Центрального виборчого штабу Віктора ЮЩЕНКА Роман БЕЗСМЕРТНИЙ заявив про непричетність Української народної партії до вибухів на Троєщинському ринку у Києві.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG