Доступність посилання

ТОП новини

ДО САМОСПАЛЕННЯ АГІТАТОРА "НАШОЇ УКРАЇНИ" АСЛАНОВА ПРИЗВЕЛА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ВЛАДИ – ЮЩЕНКО.


Народний депутат України, кандидат у Президенти Віктор ЮЩЕНКО наголошує, що самоспалення агітатора "Нашої України" на Житомирщині Аліка Асланова було спричинене бездіяльністю органів влади, до яких він звертався за допомогою.

В.ЮЩЕНКО наголосив, що в даному випадку "є підстави для судової відповідальності". Так він відповів на запитання кореспондента УНІАН під час зустрічі з журналістами у Боярці Київської області.

"Те, що людину було доведено до акту самоспалення, повністю вина цієї влади, - сказав В.ЮЩЕНКО. - Це ті гріхи, у яких вона ніколи не буде каятися, оскільки її представники їх не розуміють". "Там є підстави для судової відповідальності. Люди, до яких звернувся потерпілий, не виконали своїх функцій, порушивши закон, і вони повинні відповідати", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, А.Асланов – житель села Зеремля Баранівського району Житомирської області - помер 29 серпня о 1.20 ночі.

А.Асланов облився бензином і спалив себе перед приміщенням районної прокуратури. Він батько п''ятьох дітей, якому місцеве сільгосппідприємство заборгувало три тисячі гривень і не збиралося повертати цей борг, повідомила прес-служба штабу В.ЮЩЕНКА. За свідченням дружини померлого, керівник підприємства відмовився виділити своєму працівнику комбайн для обмолоту збіжжя в рахунок боргу і став вимагати 600 гривень оплати. А.Асланов звернувся до голови райдержадміністрації Василя ДИКОГО й отримав "брутальну відповідь, що йому дадуть комбайн лише після того, коли він припинить збирати підписи і агітувати за кандидата в президенти України В.ЮЩЕНКА". Після цього А.Асланов позичив 10 гривень, купив на них бензин, пішов до районної прокуратури, де вчинив акт самоспалення.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG