Доступність посилання

ТОП новини

Візит Северинсен та Вольвенд до Донецька.


Сергій Гармаш

Ренате Вольвенд, Ганне Северинсен
Донецьк, 1 вересня 2004 - Співдоповідачки Моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд у вівторок відвідали Донецьк.

31-го серпня з передвиборчою ситуацією в Донецьку знайомились співдоповідачки Моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд. Після зустрічей з представниками місцевих громадських організацій, політичних партій та донецької влади, депутати Європарламенту дали підсумовуючу прес-конференцію. На ній Ганне Северинсен відзначила що, на її думку, Донеччина вигідно відрізняється від Дніпропетровська, який вона відвідувала напередодні, технічною підготовкою виборчих дільниць.

Пані Северинсен відзначила: “Ця технічна сторона відіграє дуже велику роль, тому що, якщо з технічного боку все гаразд, то не виникає непорозумінь, якихось сумнівів щодо результатів виборів, взаємних звинувачень”.

У той же час, після зустрічей з представниками опозиційних кандидатів та керівниками області у співдоповідачок ПАРЄ склалось враження, що вони побували у двох різних Донецьках.

“Представники опозиції казали, що є проблеми у веденні передвиборчої кампанії, а з іншого боку представники місцевих адміністрацій казали, що таких проблем не існує, і що якщо й були проблеми, то їх уже вдалося подолати,” – сказала пані Северинсен.

Співдоповідачки по Україні в ПАРЄ намагались переконати донецьке керівництво в необхідності бути толерантним до опозиції:

"Ми перебуваємо в дуже нелегкому регіоні, тому що прем’єр-міністр родом з цих місць, він ваш земляк. Тому ми весь час наголошували і пану губернатору і його заступнику, що створення толерантних умов для опозиції, для всіх кандидатів на посаду Президента тільки підвищить і покращить імідж Донецької області. Як приклад цього, я наводила проблему з П’ятим каналом. Цю технічну проблему треба негайно вирішити, якщо вона буде вирішена, це теж буде на користь іміджу регіону”.

Відповідаючи на запитання кореспондента “Свободи”, пані Северинсен сказала, що як і в Дніпропетровську, на Донеччині вона не отримала документально підтверджених свідчень про порушення виборчого законодавства владою.

"Для нас дуже важко знайти такі документальні підтвердження певних скарг або тверджень будь -якої сили про певні порушення. Тому що люди не завжди готові називати свої імена, свої прізвища. Тому таку інформацію, документально підтверджену, для нас знайти досить важко. Але ми отримуємо багато документації з різних інших організацій, які мають більше часу для збирання такої документальної інформації,” – сказала Ганне Северинсен.
XS
SM
MD
LG