Доступність посилання

ТОП новини

УРЯД «ДУЖЕ СПІШИТЬ» І ГОТОВИЙ ВЖЕ У ЖОВТНІ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ ЗАТВЕРДИТИ БЮДЖЕТ-2005 – МЕР КИЄВА.


Про це сьогодні повідомив під час розширеного засідання колегії Київської міської держадміністрації Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО.

Коментуючи схвалений урядом проект бюджету-2005, О.ОМЕЛЬЧЕНКО зазначив, що він був названий бюджетом розвитку. Але, зазначив Київський міський голова, «треба подивитись, що за розвиток». Він нагадав, що останні 3 роки на капітальні вкладення на всю Україну виділялось по 400, 500, 700 млн. грн. на рік, відповідно. «Це стільки, скільки треба тільки одному Києву, - сказав він, - такий був бюджет розвитку на попередні 3 роки».

Мер Києва зазначив, що міська влада не може погодитися з системою показників по держбюджету 2005 року, який пропонує уряд. Він пояснив, що це пов’язано з тим, що два роки підряд в проект бюджету включаються, а при голосуванні виключаються такі принципово важливі для Києва об’єкти, які «ми вважаємо державними”. Зокрема, йдеться про головний каналізаційний колектор Києва, на реконструкцію якого потрібно 340 млн. грн. у найближчі 3-4 роки, Бортницькій станції аерації щорічно необхідно 30-40 млн. грн., починаючи з 2005 року; на будівництво нового водозабору на острові Великий треба 120 млн. грн. протягом 2 років. «Це 3 основні напрямки, я вже не кажу про метрополітен», - зазначив Київський міський голова.

За словами О.ОМЕЛЬЧЕНКА, в цьому році в держбюджеті було заплановано на розвиток метрополітену 40 млн. грн., але із цієї суми він лише отримав 25 млн. грн. Поряд з цим місто Київ щорічно перераховує метрополітену 130 млн. грн.

Крім цього, міський голова наголосив, що до держбюджету з міського вже 3 роки необгрунтовано відраховуються трансферти, загалом близько 2 млрд. грн., які могли б бути використані на розвиток Києва, зазначив О.ОМЕЛЬЧЕНКО.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG