Доступність посилання

ТОП новини

НА ХАРКІВЩИНІ МІЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА МАШИНУ З АГІТМАТЕРІАЛАМИ ЮЩЕНКА.


16 вересня о 20.30 на Харківщині заступник начальника обласного УВС здійснив безпідставне затримання більш як на шість годин машини, що перевозила власність народного депутата Миколи КАТЕРИНЧУКА, а саме - агітаційну продукцію кандидата в Президенти Віктора ЮЩЕНКА в кількості 350 тисяч примірників. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Центрального штабу В.ЮЩЕНКА.

За словами М.КАТЕРИНЧУКА, який є довіреною особою В.ЮЩЕНКА в загальнодержавному виборчому окрузі, на вимогу працівників міліції, які зупинили авто, водії та люди, що супроводжували його власність, надали всі необхідні документи відповідно до чинного законодавства. Проте, продовжити рух Харківською областю їм заборонили люди в погонах, які не назвалися.

М.КАТЕРИНЧУК розцінює дії правоохоронців як свідому провокацію. "Я хочу, щоб прокуратура ретельно розібралася з нахабством та незаконними діями обласного УВС. Мене цікавить, хто віддавав ці злочинні накази і хто їх виконував, тому що міліція стала перед автомобілем і не пропускала його. Дивним виглядало їх наполегливе бажання перерахувати мою власність", - заявив він.

На вимогу народного депутата Миколи КУЛЬЧИНСЬКОГО, який прибув на місце події в третій годині ночі, правоохоронці не надали жодних пояснень щодо підстав затримання автомобіля з власністю народного депутата М.КАТЕРИНЧУКА. "Акт на затримання машини правоохоронці складати відмовилися", - повідомив М.КУЛЬЧИНСЬКИЙ.

Йому вдалося переконати міліціонерів в безпідставності затримання і лише о п''ятій годині ранку машину відпустили та дозволили везти продукцію до Харкова.

"Я здивований відсутністю елементарних знань відносно своїх функцій харківської міліції, але переконаний, що ці злочинні накази правоохоронці виконувати не будуть, тому що є Конституція і Закон України "Про міліцію", є розуміння кожного міліціонера не вищих чинів, що вони служать народу України, а не Президенту, не Адміністрації Президента і не своїм генералам", - зазначив М.КАТЕРИНЧУК.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня харківські міліціонери майже на добу затримали вантажівку з тридцять шостим номером опозиційної газети "Без цензури".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG