Доступність посилання

ТОП новини

Здоров’я кандидата у президенти від опозиції віктора Ющенка надалі залишається у центрі уваги.


Марина Пирожук

Київ, 20 вересня 2004 - Сьогодні на погоджувальній раді до парламенту внесено проект постанови про створення тимчасової слiдчої комiсiї для з''ясування обставин отруєння кандидата в президенти, лiдера блоку "Наша Україна" Вiктора Ющенка. За словами представника коаліції “Сила народу” Юлії Тимошенко, утворена комiсiя має встановити винних в отруєнні Ющенка. Перевіряють цей випадок і в генпрокуратурі України.

Недуг Ющенка почався на початку вересня, внаслідок чого він змушений був обірвати передвиборчі поїздки і звернутися до лікарів. Австрійські фахівці діагностували Ющенка і вказали на отруєння. У виборчому штабі Ющенка не виключають, що це був замах на життя кандидата.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сьогодні повідомив, що планує направити інформацію про отруєння лідера фракції "Наша Україна" до Міністерства охорони здоров''я та правоохоронних органів.

Він закликав спокійно вивчити це питання, відмовившись при цьому коментувати стан здоров''я Ющенка і версію про його отруєння. Литвин у цьому зв’язку наголосив, що будь-які виборчі перегони не варті людського життя.

Володимир Литвин: “Жодне політичне суперництво не варте крихти здоров’я будь-якої людини, не кажучи вже про тих, хто виборює право стати лідером України”.

Перейнялася цим фактом і генпрокуратура України. За словами керівника прес-служби Сергія Руденка, Генпрокуратура проводить наразі перевiрку на пiдставi публічної заяви керiвника виборчого штабу кандидата в президенти Вiктора Ющенка Олександра Зінченка. Нагадаємо, що раніше у цьому відомстві заявляли, що не будуть розглядати факт можливого отруєння Ющенка, доки не отримають офіційної заяви про це.

Заступниця Ющенка по коаліції “Сила народу” Юлія Тимошенко наголошує, що винних в отруєнні Ющенка має знайти утворена парламентська комісія.

Коментуючи ситуацію довкола власної персони Тимошенко заявила, що щодо неї планується "застосувати терористичний акт" і вивезти її силоміць в Росію. За її словами, це планується зробити в тому випадку, якщо до 21 вересня їй не вручать особисто повістку з викликом до Головної військової прокуратури Російської Федерації.

Вона наголосила, що не збирається їхати в Росію для дачі показань, оскільки вважає, що все це затіяно для того, аби не дати їй можливості брати участь у передвиборчій кампанії.

Юлія Тимошенко: “Ні в яку Росію і ні в яку так звану Генпрокуратуру я не поїду. Я повідомляю, що ніяких повісток я не отримувала і не отримаю в майбутньому. Я не маю намірів так спокійно здаватися”.

Тимошенко кваліфікує усе це як брудні технології проти неї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG