Доступність посилання

ТОП новини

Перша реакція в Києві на законопроект американського конгресмена, який передбачає санкції проти українських урядовців за утиски демократії


Влада Саюк

Київ, 20 вересня 2004 - “Акт щодо демократії та чесних виборів в Україні 2004,” який розробив американський конгресмен Дана Рорабахер, не вплине на виборчий процес в Україні, заявляє політолог Володимир Полохало. Його вважають наближеним до штабу Віктора Ющенка. Проте, каже політолог, цей документ змусить замислитися представників влади, чи застосовувати для фальсифікації виборів в день голосування адміністративний ресурс. Саме через це Полохало вітає такі документи.

Володимир Полохало: “Мені здається, американський політикум розділився на дві частини. Одна не прагне робити якихось різких кроків до закінчення виборів в самих США, 4 листопада. Інша частина вже сьогодні готова лобіювати свою реакцію на нечесні вибори в Україні. Тому цей законопроект можна розцінювати, як певний сигнал українському політикуму”.

Натомість інший політолог Михайло Погребінський, якого вважають наближеним до штабу провладного кандидата Віктора Януковича, документ назвав не більше, ніж фікцією. В Інтерв’ю “Радіо Свобода”, Погребінський відмовився коментувати законопроект.

Михайло Погребінський: “Я тільки з телебачення почув, що він ніби не зареєстрований в Палаті представників. Схоже, що це якась фікція. Хтось, щось намалював, а ми будемо коментувати невідомо що. Ну, не може бути для мене публікація в” Українській правді” приводом для коментування”.

А в "Дзеркалі тижня" для Вас привід?

Михайло Погребінський: "Дзеркало тижня" також працює за темником. У нас, Ви знаєте, свої темники. Тому давайте щось серйозніше, ніж виглупляння якогось депутата. У нас Ви знаєте, скільки дурнів є. Там ,я думаю, не менше”.

Тим часом самого Михайла Погребінського видання “Українська правда” кілька разів звинувачувало в причетності до написання темників для провладних мас-медіа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG