Доступність посилання

ТОП новини

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА МОЖУТЬ БУТИ ЗІРВАНІ ЧЕРЕЗ ОРГАНІЗОВАНУ НЕЯВКУ В ДЕНЬ ГОЛОСУВАННЯ ЧЛЕНІВ ДІЛЬНИЧНИХ КОМІСІЙ – КВУ.


Вибори Президента України можуть бути зірвані в деяких регіонах через організовану неявку на дільниці у день голосування членів дільничних комісій.

Про це заступник голови Комітету виборців України Євген ПОБЕРЕЖНИЙ заявив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, "технічна можливість зриву виборів зараз закладається шляхом формування дільничних виборчих комісій. Коли ми говоримо, що нас турбує те, що "контрольний пакет акцій" в дільничних виборчих комісіях знаходиться в одних руках, то ми саме це маємо на увазі. Тому що, якщо в день виборів більша частина членів дільничної виборчої комісії організовано не приходить на дільницю, будуть нюанси з кворумом, то відповідно можна зірвати вибори навіть на великих територіях".

Як повідомляв УНІАН, представники КВУ заявляли сьогодні, що списки кандидатур до складу дільничних виборчих комісій від 12-13 кандидатів (у тому числі Віктора ЯНУКОВИЧА) формувалися переважно в органах місцевої влади.

Є.ПОБЕРЕЖНИЙ також поінформував, що КВУ зараз відслідковує рекрутування для роботи спостерігачами на виборчих дільницях Західної України осіб зі Східної України, як правило, з числа студентів вузів. "При цьому до цих осіб пред''являються вимоги щодо хорошої фізичної форми, що також викликає наше занепокоєння, для чого цих людей збирають", - зауважив він.

Прес-секретар КВУ Олександр ЧЕРНЕНКО зазначив, що "навіть є закріплені регіони: у Луганській області формують групи спостерігачів для Івано-Франківської області, в Харківській - для Волинської. Пропонується оплата близько 200 доларів плюс витрати на транспорт та "культурна програма". Ця інформація поки що на рівні чуток".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG