Доступність посилання

ТОП новини

Міністром оборони України призначений 50-літній Олександр Кузьмук, котрий вже очолював це відомство у 1996-2001 роках


Попереднього міністра оборони Євгена Марчука Президент звільнив від обов’язків у середу через незадовільну роботу з утилізації боєприпасів.


У жовтні 2001 року Президент Леонід Кучма задовольнив прохання про відставку Кузьмука у зв''язку з катастрофою над Чорним морем російського літака ТУ-154, який тоді збила українська ракета під час навчань.

Директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак вважає , що зараз кандидатура Олександра Кузьмука більш прогнозована для влади, ніж Євгена Марчука: «Я пов’язую передусім таку ротацію, звичайно, з політичними причинами. На відміну від Марчука, який зазначив, що армія голосуватиме незалежно, то Олександр Кузьмук свого часу заявляв, що армія буде підтримувати владу. Я думаю, що в цих висловлюваннях розкривається певний сенс такого призначення».

На думку народного депутата від СДПУ (о) Ігоря Шурми, одна з головних причин обрання саме цієї кандидатури (О.Кузьмука) є недостатність в Україні кваліфікованих кадрів.

Ігор Шурма: «Напевне, така людина потрібна в ЗСУ. У нас дуже багато постатей звільняється з одних посад, а потім з’являється на інших кріслах, місцях і працюють, тому що з часів В.І. Леніна на нашому просторі завжди була актуальна одна проблема – проблема кадрів».

Попереднього міністра оборони Євгена Марчука Президент звільнив від обов’язків у середу через незадовільну роботу з утилізації боєприпасів.

Однак військові експерти називають й інші причини відставки, серед яких приватизація армійського майна і причетність Марчука до справи убитого українського журналіста Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG