Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович після сьогоднішнього інциденту в Івано-Франківську перебуває в обласній лікарні, повідомляють різні джерела


За словами його прес-секретарки Ганни Герман, стан здоров’я прем’єра стабільний, загрози життю немає. Наразі лікарі вирішують, чи спроможний Янукович продовжувати поїздку регіонами. Очевидець події, фотокореспондент агентства “Укрінформ” Юрій Рильчук, розповів радіо “Свобода”, що у Віктора Януковича кинули звичайне яйце: “Із натовпу студентів було півтори –дві тисячі. Ці студенти, які тримали гасла, прапорці Януковича, всі вигукували: “ Ющенко!”. Коли під’їхав автобус, і тільки відчинилися двері, і він (В.Янукович ) ступив перший крок, то в нього було кинуто яйцем, і ця вся рідина розлилася на цьому ...Моє враження: це все було зіграно, як кажуть, кінохудожньо, чи комедійно, драматично - ноги підкосилися, охоронці його втримали, зразу його занесли у міні-вен, який йшов ззаду, і це все чкурнуло звідти і виїхало”.

За словами його прес-секретарки Ганни Герман, стан здоров’я прем’єра стабільний, загрози життю немає. Наразі лікарі вирішують, чи спроможний Янукович продовжувати поїздку регіонами.

Зранку біля Прикарпатського університету імені В.Стефаника, де глава уряду мав зустрічатися зі студентами, виходячи з автобуса у нього чимось жбурнули з натовпу. Після цього прем’єра відразу доставили до лікарні. Особу, яка атакувала Януковича, вже затримали. Прес-секретар прем’єра стверджує, що кидали двічі, і один раз гострим металевим предметом.

Очевидець події, фотокореспондент агентства “Укрінформ” Юрій Рильчук, розповів радіо “Свобода”, що у Віктора Януковича кинули звичайне яйце: “Із натовпу студентів було півтори –дві тисячі. Ці студенти, які тримали гасла, прапорці Януковича, всі вигукували: “ Ющенко!”. Коли під’їхав автобус, і тільки відчинилися двері, і він (В.Янукович ) ступив перший крок, то в нього було кинуто яйцем, і ця вся рідина розлилася на цьому ...Моє враження: це все було зіграно, як кажуть, кінохудожньо, чи комедійно, драматично - ноги підкосилися, охоронці його втримали, зразу його занесли у міні-вен, який йшов ззаду, і це все чкурнуло звідти і виїхало”.

Прибічники кандидата на Президента Віктора Януковича звинувачують у цьому інциденті штаб опозиційного кандидата Віктора Ющенка. А блок “Наша Україна” вважає напад на Януковича провокацією влади.

Ось що заявив радіо “Свобода” керівник прес-служби Івано-Франківського регіонального штабу Ющенка Ігор Пасічняк: “Маючи гіркий досвід провокацій проти народного кандидата на пост Президента Віктора Ющенка, ми заявляємо, що команда не має жодного відношення. Ми усвідомлюємо, що цей інцидент буде спрямований проти Віктора Ющенка і, що в цьому буде звинувачено наш штаб".
XS
SM
MD
LG