Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській області побили активістку «Нашої України».


Петро Каландирець

Заступник керівника Кілійського районного штабу "Наша Україна" Світлана Ковальова
Одеса, 27 вересня 2004 - У райцентрі Кілія, Одеської області, серед білого дня, вчинений напад на заступника керівника районного штабу «Наша Україна» Світлану Ковальову. Біля приміщення штабу її зупинили три невідомих молодики, зірвали значок «Так, Ющенко» і, нецензурно висловлюючись на її та Віктора Ющенка адреси , завдали кілька ударів в обличчя п.Ковальовій, завалили жінку на землю і продовжували бити.

Побиття відбувалося на очах у обурених зухвалістю нападників кількох десятків перехожих. Лише їхня присутність і врятувала Світлану Ковальову від найбільш тяжких наслідків. Але й отримані травми легкими не назвеш – кілька вибитих зубів, синці на руках та ногах.

Наслідки побиття
За фактом нападу було складено і подано заяву до Кілійського районного відділу міліції.

Як повідомила радіо «Свобода» заступник керівника районного штабу блоку «Наша Україна» Світлана Ковальова, «особливого прагнення районного відділу міліції знайти і покарати зловмисників не відчувається. Все обмежилося лише бесідою зі слідчим. Тим часом, свідки побиття розповідали, що перед нападом на мене три молодики займалися агітаційною кампанією на користь кандидата в Президенти України Віктора Януковича».

Керівник Кілійського районного штабу «Наша Україна» Євгенія Євсєєва повідомила, що жодної реакції з боку влади на скоєне побиття не було.

Кандидат філософських наук Михайло Мацюк висловив занепокоєння, що чим ближче до виборів , напади на активістів «Нашої України» в Одеській області можуть почастішати.

Керівник штабу Віктора Ющенка у райцентрі Кілія, Одеської області - Євгенія Євсєєва.
Михайло Мацюк: «Цей прикрий і ганебний факт треба ставити в контекст того розвитку подій ескалації насильства, початок якому покладений ще у Донецьку. Це зроблено з легкої руки нинішнього прем»єра і кандидата в Президенти Віктора Януковича. Тільки чомусь ті, хто зараз говорить про замах на життя Януковича і інших, забувають, що початок ескалації насильства покладений у тій області, де важелі управління дотепер є в руках нинішнього прем’єр-міністра.

Дуже прикро, що під час виборчої кампанії відбуваються такі речі. Це відображає наростання напруги в суспільстві. Порушення соціальної стабільності стає фактом».


Ці матеріали, перед скоєнням злочину, поширювали у Кілії дотепер невідомі нападники
Тим часом, обласна коаліція «Одещина за Януковича» поширила серед засобів масової інформації заяву, в якій засудила події, що мали місце з кандидатом на посаду Президента України, нинішнім прем’єр-міністром на Івано-Франківщині.

«Впевнені, що цей підлий напад є яскравим підтердженням політичного безсилля прихильників Ющенка. На цьому прикладі ціла країна мала можливість переконатися, що чекає Україну у разі приходу до влади лідера блоку «Наша Україна», - наголошено у заяві.

Серед тих, хто підтримав згадану заяву, були народний депутат України Василь Калинчук, керівник Одеської міської організації Партії регіонів, міський голова Руслан Боделан, довірені особи Віктора Януковича в Одесі і області.
XS
SM
MD
LG