Доступність посилання

ТОП новини

72% УКРАЇНЦІВ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ПІДВИЩЕННЯ УРЯДОМ ПЕНСІЙ ТА СТИПЕНДІЙ - Є ПЕРЕДВИБОРЧИМ КРОКОМ – ОПИТУВАННЯ.


72% опитаних вважають, що підвищення урядом з 1 вересня заробітної плати бюджетникам, пенсій та стипендій - є передвиборчим кроком спрямованим на підвищення популярності кандидата від влади, і лише 15% - проявом турботи уряду про зростання добробуту громадян (13% вагалися із відповіддю).

Про це свідчать даними спільного дослідження, проведеного центром “Соціс”, київським міжнародним інститутом соціології та компанією “GFK-USM” з 8 по 19 вересня.

Згідно з результатами опитування, дещо менш скептично мотивацію дій уряду оцінюють жителі Східного регіону (тут 62% розглядають підвищення зарплат та інших виплат як передвиборчий крок (в інших регіонах від 72 до 78%). Скепсис щодо мотивації дій уряду також трохи зменшується із зростанням віку опитаних (пояснюють ці дії прагненням підвищити популярність кандидата від влади 76% тих, кому від 18 до 34 років, тоді як серед людей віком від 55 років - 69%).

Помітно відрізняються оцінки дій уряду залежно від електоральних орієнтацій респондентів. Серед тих, хто в першому турі має намір голосувати за Віктора ЮЩЕНКА, сприймають ці дії лише як передвиборний крок 81%, пояснюють їх турботою про зростання добробуту громадян 8 - серед тих, хто голосуватиме за Олександра МОРОЗА відповідно 80% і 11%, за Петра СИМОНЕНКА відповідно 79% і 10%, тоді як серед представників електорату Віктора ЯНУКОВИЧА - відповідно 52% і 34%.

Дослідження проводилося з 8 по 19 вересня 2004 року в усіх регіонах України. Опитано 6000 респондентів віком від 18 років у 369 населених пунктах за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) –1,3%.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG