Доступність посилання

ТОП новини

ЄВРОСОЮЗ ЗАКЛИКАЄ УКРАЇНУ ПРОВЕСТИ ЧЕСНІ ВИБОРИ І ЗАБЕЗПЕЧИТИ СВОБОДУ СЛОВА.


Європейський Союз закликає Україну провести чесні вибори. Про це йдеться у декларації Євросоюзу, переданій УНІАН. "Євросоюз закликає українську владу забезпечити всі необхідні умови для проведення вільних і чесних президентських виборів, що відповідає міжнародним зобов''язанням України перед Радою Європи та ОБСЄ", - йдеться у документі.

У документі також зазначається, що Європейський Союз знову і знову наполягає на першочерговій важливості незалежності ЗМІ та забезпеченні свободи слова для проведення чесної передвиборчої кампанії.

"Це включає рівний і справедливий доступ до мас-медіа, відсутність процедур реєстрації або ліцензування за політичними критеріями, а також припинення відключень трансляції приватних телеканалів через "технічні причини", - наголошується у декларації ЄС.

"Це також включає неупереджене висвітлення позицій кандидатів в мас-медіа, зокрема, на державних загальнонаціональних телеканалах та відсутність будь-якого втручання з боку влади, включаючи розсилку інструкцій або вказівок мас-медіа (так званих "темників")", - продовжують автори документу.

Крім того, у декларації зазначається, що забезпечення свободи слова включає також нейтральне ставлення всіх офіційних чиновників та закладів до позицій кандидатів у Президенти.

"Європейський Союз розглядає Україну як ключового сусіда та стратегічного партнера, який також є серйозним гравцем в системі регіональної та глобальної безпеки. Союз зберігає підтримку української мети до демократизації та здійснення економічних реформ", - наголошується у документі.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG