Доступність посилання

ТОП новини

Колишній російський президент Борис Єльцин відпочивав у Криму.


Володимир Притула

Симферополь, 30 вересня 2004 - Колишній президент Російської Федерації Борис Єльцин сьогодні завершив свій відпочинок в Криму і літаком покинув територію України.

У Симферополі кримський уряд повідомив, що цього курортного сезону, який завершується, на півострові побували понад 4 мільйони 800 тисяч гостей. Серед цьогорічних курортників чимало і високопоставлених осіб, в тому числі президенти України, Росії, Узбекистану, Таджикистану, а також прем’єри, урядовці і депутати переважно країн СНД. Екс-президент Росії Борис Єльцин завершив для ВІП-персон Співдружності нинішній курортний сезон у Криму.

Сьогодні він вилетів до Москви з аеропорту Бельбек під Севастополем, який використовується переважно для прийому президентських та урядових літаків, інших спец-рейсів. За інформацією із севастопольських джерел, перед посадкою на борт авіалайнера російський екс-президент виглядав бадьорим і відпочилим. Близько тижня він з дружиною Наїною Єльциною тішився принадами кримського бабиного літа на державній дачі у Мухалатці, де раніше полюбляв відпочивати генсек Леонід Брежнєв і куди заїжджає по кілька разів на рік чинний український Президент Леонід Кучма.

Останній минулої п’ятниці на шляху з Дніпропетровська до Києва спеціально для зустрічі з Борисом Єльциним прибув на Південне узбережжя Криму. Про що розмовляли нинішній пенсіонер Єльцин із без п’яти хвилин пенсіонером Кучмою невідомо. Натомість кримська преса ще торік писала, що Борис Єльцин любить відпочивати в Криму. У 90-ті роки тут і Леонід Кравчук, і Леонід Кучма з усією українською гостинністю приймали московського гостя, не жалкуючи кращих сортів кримського вина. Зате тепер щороку перший президент Росії на тиждень приїжджає на Південне узбережжя Криму.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG