Доступність посилання

ТОП новини

У США ПОКИ ЩО НЕ БАЧАТЬ ВИКОНАННЯ ОБІЦЯНОК КЕРІВНИЦТВА УКРАЇНИ ЩОДО ЧЕСНИХ ВИБОРІВ – ГЕРБСТ.


Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон ГЕРБСТ заявив, що у США поки що не бачать виконання обіцянок керівництва України щодо проведення чесних виборів і чесної виборчої кампанії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні у Києві під час круглого столу "Президентські вибори = розвиток + імідж". Дж.ГЕРБСТ зазначив, що у США сподіваються і роблять усе, щоб голосування в Україні відбувалося в чесний спосіб. "Для цього дуже важливо, щоб обіцянки керівництва країни щодо проведення чесних виборів були виконані. Але поки ми не бачимо виконання цих обіцянок в плані проведення виборчої кампанії", - зазначив посол.

Дж.ГЕРБСТ також зазначив, що його дивують заяви деяких політичних сил про те, що з США чи Канади відбувається якийсь вплив на виборчу кампанію. Він наголосив, що "все, чого ми хочемо, це те, щоб український народ вибрав свого Президента без будь-якого зовнішнього впливу".

Дж.ГЕРБСТ вкотре наголосив на серйозних порушення виборчої кампанії в Україні, зокрема, на застосуванні адмінресурсу, тиску на кандидатів та ЗМІ, а також спотворенні інформації деякими державними ЗМІ та медіа, які належать олігархам. Посол США сказав, що вибори в Україні є дуже важливими для розвитку держави не тільки у внутрішньому сенсі, але й у міжнародному, а також для стабільності в Європі та поза її межами.

Крім того, він зазначив, що у США вважають, що розвиток демократії в Україні є надзвичайно важливим для її власних інтересів і вибори цього року дуже важливі з цієї точки зору. Він також сказав, що "немає нічого дивного, що люди з обох боків кампанії говорять так, що виключно їхня перемога може визначити правильний розвиток держави в майбутньому".

Він зазначив, що США турбують вибори з іншої точки зору. За його словами, головне у тому, чи будуть вибори проведені чесно і прозоро, або з порушеннями.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG