Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО НЕ БРАТИМЕ УЧАСТІ В ТЕЛЕДЕБАТАХ ЧЕРЕЗ ВІДМОВУ ВИСТУПАТИ В НИХ ЯНУКОВИЧА. ЯНУКОВИЧ НЕ З’ЯВИТЬСЯ НА ДЕБАТАХ, ОСКІЛЬКИ ВВАЖАЄ ЇХ НЕДОСТАТНЬО ЕФЕКТИВНИМИ.


Кандидат на пост Президента України Віктор ЮЩЕНКО не братиме участі в телевізійних дебатах через відмову виступати в них кандидата на пост Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА. У свою чергу В.ЯНУКОВИЧ не з’явиться в телеефірі на дебатах, оскільки вважає їх недостатньо ефективними для себе. Про це повідомили журналістам уповноважені представники В.ЮЩЕНКА і В.ЯНУКОВИЧА у Центральній виборчій комісії України Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ та Степан ГАВРИШ.

«Не секрет, що ці вибори – змагання двох основних кандидатів – від влади і від опозиції», - сказав представник В.ЮЩЕНКА Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ. «І при відмові кандидата від влади від будь-якої участі в теледебатах не має сенсу для нашого кандидата брати участь у них». Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ наголосив, що В.ЮЩЕНКО готовий буде взяти участь у дебатах з будь-яким кандидатом від влади. «Ми маємо своїм основним опонентом Віктора Федоровича ЯНУКОВИЧА як єдиного кандидата від влади. Як тільки стане відомо, що існує якийсь інший кандидат від влади, ми готові взяти участь в теледебатах з ним», - сказав Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ.

У свою чергу уповноважений представник В.ЯНУКОВИЧА С.ГАВРИШ наголосив, що кандидат від влади фактично своєю щоденною політичною діяльністю веде дебати як з іншими політиками, так і з виборцями України. «Він щоденно критикується і одночасно висловлює цінності, які є відбитком його програми. Отже, фактично можна сказати, що В.ЯНУКОВИЧ щоденно веде дебати як зі своїми опонентами, так і зі своїми прихильниками – і тому на цей період часу ефективність таких дебатів для нас є незначною», - сказав С.ГАВРИШ. Він також додав, що В.ЯНУКОВИЧ, виступаючи також як прем’єр-міністр і говорячи від імені уряду, таким чином «декларує своє вміння та здатність керувати державою». «Це знаходить відгуки у політичній еліті, у його конкурентів, опонентів, які його критикують». «Тому ми вважаємо, що подібні дебати не мають жодного ефекту власне для розуміння його програмної позиції, яка щоденно висловлюється і вдосконалюється», - наголосив С.ГАВРИШ.

Водночас і Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ, і С.ГАВРИШ наголосили, що обидва кандидати на пост Президента України візьмуть участь у теледебатах з тим, хто вийде до другого туру президентських виборів. «Якщо буде другий тур - такі теледебати відбудуться з тим, хто до нього вийде», - сказав С.ГАВРИШ.

У свою чергу Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ зазначив, що «теледебати у другому турі відбудуться згідно з вимогою Закону України “Про вибори Президента України”. І тому, хто не прийде, буде трошки соромно».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG