Доступність посилання

ТОП новини

Брати Клички представили в Берліні свою автобіографію.


Надія Кандиба

Німеччина, 6 жовтня 2004 – Німці знають українських боксерів Віталія та Володимира Кличків не тільки за ринґом. На німецькому телебаченні вони майже щодня з’являються в рекламі. Вони взяли участь в озвучуванні німецькою мовою одного з диснеївських мультиплікаційних фільмів. Для одного з німецьких журналів вони свого часу виступити в ролі напівроздягнених фотомоделей. І от тепер Клички вирішили розповісти німцям подробиці свого професійного та приватного життя, опублікувавши автобіографічні мемуари “Між братами”.

Презентація книжки братів Кличків відбулася в одному з найпрестижніших місць західного Берліна, торговельному центрі “KaDeWe”, який за часів холодної війни вважався справжньою вітриною Заходу. Цього разу тут представляли свої спогади представники Сходу, а саме України.

У презентації взяли участь і Віталій, і Володимир Клички. Щоправда, молодшому з братів довелося вдягти темні окуляри для того, щоб прикрити травму над оком. Її він дістав під час свого останнього поєдинку в Лос-Анджелесі, під час якого переміг американця Вільямсона. Лише один раз Володимир Кличко наважився зняти окуляри, аби наголосити, що їхня автобіографія написана без жодного гриму – так само, як український боксер з’явився на презентацію книжки.

Написати автобіографію українським боксерам допоміг автор Фред Селлін. На 416 сторінках Віталій та Володимир Клички розповідають подробиці своєї професійної кар’єри та приватного життя – свого шляху до вищої ліги найкращих боксерів світу. У книжці йдеться і про їхні мрії, і про жінок, і про родину. “Ми відкрито говоримо не тільки про наші успіхи, але й про темні сторони боксу”, – сказав Віталій Кличко.

У своїх спогадах брати Клички не оминули й дрібні історії буденного життя. Вони скаржаться, наприклад, на проблеми, з якими їм доводиться зустрічатися під час купівлі костюмів.

Але центральне місце в книжці посідає родина. “Нам надзвичайно важливо бути разом”, – визнав Віталій Кличко і додав, що життя без брата не було б таким цікавим.

Під час презентації автобіографії Кличків у Берліні пролунала й надзвичайно важлива новина для їхніх німецьких шанувальників. Віталій Кличко запевнив, що, незважаючи на юридичну суперечку з гамбурзьким промоутером, вони не збираються остаточно полишати Німеччину, і вже наступного року мають намір знову вийти тут на ринґ. Хоча слід зауважити, що йтиметься, швидше, про другорядні поєдинки, оскільки всі найважливіші бої, як правило, відбуваються в Америці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG