Доступність посилання

ТОП новини

ЛИТВИН ПІДТВЕРДЖУЄ, ЩО ЗА НИМ ТА ЙОГО РОДИНОЮ СТЕЖИТЬ СБУ.


Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН заявляє, що за ним та його родиною стежить Служба Безпеки України. Тим самим він підтвердив нещодавню заяву народного депутата України Юрія КАРМАЗІНА, зроблену ним з трибуни Верховної Ради, про те, що таке стеження ведеться. Про це йдеться в інтерв’ю В.ЛИТВИНА газеті “Сільські вісті”, опублікованому в останньому номері газети.

“Один із заступників голови СБУ дав доручення включити Голову Верховної Ради України, себто мене, в оперативну розробку. Стеження передбачене не тільки за мною, а й за моєю родиною, моїми близькими. Зокрема, проводиться опитування людей, які працюють чи працювали в апараті парламенту”, заявив В.ЛИТВИН.

“Я з цього приводу зателефонував голові Служби безпеки. І заявив йому: коли щось станеться з моїми рідними, відповідатиме за це СБУ”, йдеться далі в інтерв’ю.

За словами В.ЛИТВИНА, у відповідь голова СБУ Ігор СМЄШКО зауважив, що В.ЛИТВИН має надати “докази стежень”: “ Тоді він, мовляв, відповідно відреагує, аж до рапорту про свою відставку”. В.ЛИТВИН, за його словами, у свою чергу відповів: “ Докази чи сліди ви, можливо, залишаєте, беручи в розробку так званого «маленького українця», а щодо Голови Верховної Ради, ясна річ, все робиться через усні команди. І чимало людей, з тих, кому такі команди давалися, інформують мене та інших добрих людей про дану «операцію».

“Я мовчав про подібні факти доти, доки вони стосувалися тільки мене. Але коли йдеться про рідних, близьких...», підсумував голова парламенту.

Також він попередив: “Хочу публічно заявити: мої діти — нормально виховані. У кишенях у них не можна знайти ані патронів, ані наркотиків, ані ще чогось подібного”.

В.ЛИТВИН не виключив, що його заява “викличе зливу емоцій та протидії. Силові структури, як це в нас заведено, будуть усе заперечувати, спростовуватимуть факт стеження за мною. Можливе й інспіроване «обурення» моїми словами. Але для мене цей факт — поза всяким сумнівом”. «Коли деякі речі зашкалюють за всі мислимі й немислимі межі, мовчати неможливо”, сказав він.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG