Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК НЕ ВИЗНАЛА ГАЗЕТНІ ІНТЕРВ’Ю ДРУЖИНИ ЮЩЕНКА ПОРУШЕННЯМ ВИБОРЧОГО ЗАКОНОДАВСТВА.


Центральна виборча комісія не визнала інтерв’ю Катерини ЧУМАЧЕНКО порушенням виборчого законодавства та умов агітації з боку її чоловіка - кандидата у Президенти України Віктора ЮЩЕНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на своєму засіданні комісія відхилила відповідну скаргу іншого кандидата у Президенти Олександра БАЗИЛЮКА з цього питання.

За словами члена ЦВК Ярослава ДАВИДОВИЧА, у своїй скарзі О.БАЗИЛЮК назвав порушенням виборчого законодавства з боку свого конкурента дві газетні публікації, які нещодавно з’явилися у центральних ЗМІ. Йдеться про інтерв’ю К.ЧУМАЧЕНКО, надруковані у тижневику «Дзеркало тижня» (2-8 жовтня №39) та у додатку до газети «Столиця» - «Наша столиця» (№4 за жовтень).

На думку скаржника, К.ЧУМАЧЕНКО, давши приватні інтерв’ю зазначеним виданням, таким чином проводила приховану агітацію за В.ЮЩЕНКА. Крім цього, зазначив О.БАЗИЛЮК у скарзі, в одній зі статей для ілюстрації було використано фото В.ЮЩЕНКА з його дітьми від першого і другого шлюбів, що, на думку скаржника, є «незаконною експлуатацією дітей у виборчому процесі».

ЦВК відмовила О.БАЗИЛЮКУ у задоволенні його скарги, оскільки не вбачає підстав для іншого рішення. Зокрема, йдеться про те, що виборче законодавство не визначає жодних обмежень щодо участі дітей, у тому числі неповнолітніх у веденні виборчої агітації.

Як сказав на засіданні комісії уповноважений представник В.ЮЩЕНКА у ЦВК Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ, Центрвиборчкому потрібно «покласти край брудним нападкам, які дозволяють собі технічні кандидати».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG