Доступність посилання

ТОП новини

ПОЛІТОЛОГ КАРАСЬОВ ВВАЖАЄ, ЩО СИЛОВИЙ СЦЕНАРІЙ ПРОВЕДЕННЯ ВИБОРІВ В УКРАЇНІ НЕМОЖЛИВИЙ.


Директор Інституту глобальних стратегій Вадим КАРАСЬОВ вважає, що силовий сценарій проведення виборів в Україні практично неможливий.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН. «Силовий сценарій вірогідний, але не очевидний», - сказав він.

В.КАРАСЬОВ зазначив, що на сьогодні в Україні немає сильної і самостійної силової еліти, яка могла б узяти на себе відповідальність за проведення «силового» варіанту і встановлення авторитаризму.

В.КАРАСЬОВ також висловив думку, що сценарій зриву виборів, пори свою очевидність, не є вірогідним, оскільки у зриві не зацікавлений один з головних учасників виборчих перегонів – діючий прем’єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ, який на думку політолога, на сьогодні вже вийшов з-під опіки Президента та його Адміністрації і грає у свою гру.

Крім того, на думку В.КАРАСЬОВА, обидва ці сценарії не цікавлять і голову президентської адміністрації Віктора МЕДВЕДЧУКА, оскільки у випадку їх здійснення «можна втратити все».

В.КАРАСЬОВ назвав очікуваним сценарій фальсифікації виборів, однак висловив сумнів, що в такому розвитку подій може бути зацікавлений В.ЯНУКОВИЧ, адже у випадку масових фальсифікацій можливе використання варіанту зриву виборів, точніше визнання їх такими, що не відбулися, внаслідок чого В.ЯНУКОВИЧ втратить можливість вдруге виставляти свою кандидатуру на вибори. Водночас, політолог вважає, що незначні фальсифікації все одно будуть. Сценарієм раціональним, хоча й абсурдним В.КАРАСЬОВ назвав можливість призначення В.ЮЩЕНКА президентом, а В.ЯНУКОВИЧА – прем’єр-міністром. Водночас, політолог висловив думку, що такий розвиток подій влаштував би Росію, оскільки таким чином Україну «підштовхують» до «феодальної» структури: сильний президент, прем’єр і сильні губернатори.

Найочевиднішим же політолог назвав сценарій «оксамитового» тиску, коли люди в ніч після виборів вийдуть до ЦВК і своєю присутністю змусять членів комісії оголосити справжні результати.

В.КАРАСЬОВ також висловив переконання, що у дні, які залишилися до виборів, будуть здійснюватися спроби напівізолювати парламент і водночас дискредитувати оточення В.ЮЩЕНКА.

Разом з тим політолог висловив думку, що ці технології вже не будуть надто ефективними.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG