Доступність посилання

ТОП новини

З Украïни за наказом СБУ сьогодні зранку депортували радника правозахисної органiзацiї “Freedom House Ukraine”, громадянина Сербіï Олександра Марича. Він прибув до Києва у вівторок, але минулу ніч провів в аеропорту “Бориспіль”, оскільки прикордонники не пустили його в Украïну


Держприкордонслужба відмовилася коментувати цей факт, пояснивши, що виконувала лише доручення СБУ. Олександр Марич також відомий як один з лідерів молодіжноï сербськоï організаціï “Отпор”, що свого часу відіграла роль у поваленні режиму колишнього югославського керівника Слободана Мілошевича.

Держприкордонслужба відмовилася коментувати цей факт, пояснивши, що виконувала лише доручення СБУ.

Як інформував “5-й телеканал”, єдиним коментарем самого Олександра Марича є повідомлення, яке він встиг залишити на автовідповідачі свого друга:

“Мене депортували без жодних пояснень, чому недозволений в’їзд до України, хоча до цього часу я був тут дуже багато разів. Після ночі проведеної за гратами в аеропорту “Бориспіль” разом із представниками кримінального світу та наркоділерами. Я хочу наголосити, що це є мій перший арешт. Мене депортують літаком до Будапешту. Ще раз наголошую, без жодних пояснень з боку української влади. я вважаю, що це не є спосіб і шлях України до Європи, демократичного устрою, демократичного суспільства”.

Олександр Марич також відомий як один з лідерів молодіжноï сербськоï організаціï “Отпор”, що свого часу відіграла роль у поваленні режиму колишнього югославського керівника Слободана Мілошевича.
XS
SM
MD
LG