Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборча кампанія на Кіровоградщині.


Петро Каландирець

Керівник коаліції "Сила народу" на Кіровоградщині Валерій Кальченко
У Кіровоградському обласному штабі коаліції «Сила народу» заявляють про «війну оголошену владою прихильникам кандидата від опозиції». Про це радіо «Свобода» повідомив керівник обласного штабу коаліції Валерій Кальченко.

Натомість представники опозиції на Кіровоградщині заявляють, що зроблять все необхідне для проведення Президентських виборів без фальсифікацій. Значні зусилля спрямовані на формування груп спостерігачів. Щоправда, проблеми у цьому питанні таки існують.

На нещодавному засіданні територіальних комісій, учасники яких розподіляли керівні посади на дільниці – представники коаліціі «Сила народу» були допущені фактично лише до тих дільниць де кількість виборців є найменшою.

Валерій Кальченко: «Існує і статистика на підтвердження. Я хочу її навести. Вона вражає цинізмом влади. Наприклад, у 101 окрузі, де призначені голови дільничих виборчих комісій від Віктора Ющенка, є лише 3600 виборців. Такі ж 12 посад мають і представники кандидата Януковича. Але, на контрольованих ними дільницях виборців у двічі більше – 7.200. Від Володимира Б ойка – 9.800, від Василя Волги – 10.000. І це звична в області система. Оминути Закон неможливо. Ці 12 посад опозиції віддати треба, але віддавали найбільш дрібні дільниці, які не відіграють значної ролі під час визначення результатів голосування»

За словами керівника обласної коалації «Сила народу» Валерія Кальченка, на Кіровоградщині все таки вдалося зробити так, щоби у кожній територіальній виборчій комісії були прихильники кандидатів в Президенти, які виступають за чесні вибори.

Виборча кампанія на Кіровоградщині у розпалі.
У штабі коаліції повідомили, що опитування, які постійно проводяться у всіх районах області, свідчать про перевагу кандидата на посаду Президента України Віктора Ющенка. Особлива його перевага є у сільській місцевості.

Тим часом, на прихильників Ющенка на Кіровоградщині «триває наступ з боку влади». Це напади на агітаторів, нищення наметів «Так, Ющенко», нищення приміщень штабів у районах. За словами Валерія Кальченка, подання заяв до правоохоронних органів завершується відповіддю про те, що «порушити справу неможливо з причини відсутності складу злочину». За останні два місяці зафіксовано 12 фактів тиску і нападів.

Валерій Кальченко: «Я думаю, що ситуація буде ще складнішою, але для мене це стає спокійним темпом життя. Ми до цього звикли. Ми пригодували контрзаходи. Відтепер, якщо виставляємо агітаційні намети, їх супроводжуватимуть 5 – 6 відеокамер. Я впевнений, що люди, які за гроші, наважуються нападати на наші намети,після перемоги – будуть відповідати. Як і ті, хто цим керує.»

У Кіровоградській області вдалося створити і Координаційну Раду, до складу якої входять всі керівники впливових партійних організацій. Це Народний Рух України, Українська Народна партія, УРП «Собор», «Батьківщина», «Солідарність» та інші. Існує в регіоні співпраця і з місцевими комуністами та соціалістами, довіреними особами Анатолія Кінаха, Леоніда Чернівецького.
XS
SM
MD
LG