Доступність посилання

ТОП новини

ГАВРИШ ВВАЖАЄ, ЩО ВР МОЖЕ ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ ДО ДРУГОГО ТУРУ ВИБОРІВ.


Координатор парламентської більшості, народний депутат України Степан ГАВРИШ вважає, що Верховна Рада України може проголосувати за законопроект про внесення змін до Конституції №4180 до 21 листопада, тобто дня проведення другого туру голосування на президентських виборах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні в журналістам у Центральній виборчій комісії України. "Я вважаю, до 21 листопада у нас є шанс проголосувати політреформу", - сказав С.ГАВРИШ.

На думку С.ГАВРИША, проведення політ реформи, по суті, має змінити власне тип політичної еліти та демократії в нашій державі.

"Що стосується команди В.ЯНУКОВИЧА, то вона цілком і прагматично налаштована на проведення реформи. Сподіваємось, наші союзники – комуністи та соціалісти, теж мають практичну і жорстку позицію", - сказав він. Водночас, С.ГАВРИШ констатував, що цього недостатньо для створення в Україні "національного консенсусу" з даного питання.

"Звичайно, було б важливо, щоб до цього залучилися і представники "Нашої України" як політичної команди Віктора ЮЩЕНКА – тим більше у даному випадку, коли вони та їх лідер з трибуни звинувачують владу у недемократичності", - наголосив уповноважений представник В.ЯНУКОВИЧА у ЦВК.

Коментуючи сьогоднішнє рішення Конституційного Суду України щодо відповідності Конституції положень законопроекту №4180, С.ГАВРИШ зазначив, що він очікував на оприлюднений сьогодні висновок суду.

Водночас, додав він, існування окремих думок з даного питання кількох суддів КС свідчить про достатньо емоційний характер дискусії, яка передувала рішенню суду. "Зрозуміло, що сам конфлікт між політичними елітами за президентське крісло не міг не накласти емоційний відбиток на правову позицію суддів КС", - сказав С.ГАВРИШ. "Але ми їм вдячні і за ці окремі думки, які будуть обов''язково враховані при підготовці законопроекту №4180".

С.ГАВРИШ додав, що думки суддів КС будуть особливо важливі при наступному доопрацюванні змін до Конституції, "які будуть вимагати, без сумніву, внесення змін щодо адміністративно-територіального устрою" нашої держави.

"Який буде перебіг подій, сказати важко, оскільки ми всі живемо, на жаль, в глибоких конфліктних емоціях у боротьбі за президентське крісло", - додав С.ГАВРИШ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Конституційний Суд України визнав законопроект про внесення змін до Конституції України №4180 таким, що відповідає ст.157 и 158 Основного Закону. За таке рішення проголосувало 10 суддів, проти - 6. Троє суддів підписали висновок з окремою думкою.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG