Доступність посилання

ТОП новини

Росія впливатиме на вибори в Україні – Жириновський.


Сергій Собуцький

Київ, 18 жовтня 2004 - Одного з кандидатів на посаду Президента України – Віктора ЮЩЕНКА можуть фізично усунути ще до президентських виборів. Про це заявив на прес-конференції у Києві заступник голови Держдуми Російської Федерації Володимир ЖИРИНОВСЬКИЙ.

На думку Жириновського, це нібито сценарій західних спецслужб, зацікавлених у встановленні геополітичного впливу на Україну: ЮЩЕНКА спочатку отруїли, щоб подивитися, що думають про нього. А зараз остаточно може спрацювати варіант його загибелі. А потім хаос, дестабілізація всіх сфер суспільного життя. І до влади можна привести свого прозахідного кандидата.

За словами Жириновського, подібний перебіг подій можна було спостерігати у Югославії та Грузії.

Володимир Жириновський: “Прекрасний приклад Грузія чи Югославія. Вони це там випробували. Отакою демократизацією, залякуванням і напряму введенням натівський військ нав”язали свою модель. А ця модель , як ми зараз бачимо, призводить до зубожіння народів. Поїдьте в країни Прибалтики, в Чехію, Словаччину, Польщу. Скрізь ситуація, де прийшли до влади прозахідні демократії, погіршується, ціни зростають”.

Взагалі у цьому зв’язку слово “демократизація” Володимир Жириновський ототожнив з “колонізацією”. На його думку, саме колонізацією під виглядом демократизації опікуються зараз в ЄС та Америці. Росію та Білорусь вони не зачіпають, бо там, мовялв, сильний президент, а от Україну вирішили прибрати до рук.

Володимир Жириновський: “Іде варіант демократизації Східної Європи і Росії, а мета цього плану – це, практично, колонізація. Колись Африку силою захопили, все з неї викачали. От остання така цілина залишились – це територія Радянського Союзу. Оскільки Росія залишається реальним конкурентом США, то вони намагаються дістати її сусідів”.

Володимир Жириновський відверто заявив, що Росія готова впливати на результат голосування в Україні, не забув він і про свою прихильність до чинного прем”єра Віктора Януковича. Нічого дивного, на його думку, тут немає. Росія – велика країна, впливає на результати виборів навіть у США.За словами Жириновського, Джордж Буш попросив російського президента Путіна виступити на його підтримку. Отже, розуміє можливості численної російської діаспори в Америці, яка має право голосу.

Росії, за словами Володимира Жириновського, не до вподоби значний розвиток прозахідних тенденцій, а тому слід розвивати східно-європейську державу.

Володимир Жириновський: “Росія ніколи не вступала ні в НАТО, ні в ЄС і ніколи не буде вступати. Ми будемо створювати свій східно-європейське економічний і політичний простір. Життя там погіршилось. І це зрозуміло. Навіщо Брюсселю зайві країни? Тільки для експлуатації. Скинути шкідливі виробництва”.

Володимир Жириновський завітав до Києва на тривалий час, в усякому разі до виборів він буде точно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG