Доступність посилання

ТОП новини

НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ У ВАРШАВІ МЕЛЬНИЧЕНКО ОПРИЛЮДНИВ ЗАПИС РОЗМОВ, ДЕ, ЗА ЙОГО ТВЕРДЖЕННЯМ, ФІГУРУЮТЬ КУЧМА І ЯНУКОВИЧ.


Екс-охоронець Президента України Микола МЕЛЬНИЧЕНКО на прес-конференції у Варшаві оприлюднив записи розмов, зроблений, за його твердженням, у кабінеті Леоніда КУЧМИ. У розмові, як стверджує М.МЕЛЬНИЧЕНКО, беруть участь Л.КУЧМА і Віктор ЯНУКОВИЧ. Вони обговорюють "покупку" народних депутатів, контроль за засобами масової інформації і залучення підприємців до фінансування президентської кампанії.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, зокрема, в одному з фрагментів, голос, за твердженням М.МЕЛЬНИЧЕНКА, який належить В.ЯНУКОВИЧУ скаржиться Л.КУЧМІ на ненадійність представників комуністичної партії, які нібито беруть гроші, але не виконують взятих на себе зобов''язань.

Нібито В.ЯНУКОВИЧ під час розмови також повідомляє, що має намір перекупити депутатів "Батьківщини", СПУ і КПУ. "Ми піднімемо ставки до стелі і все одно висмикнемо їх (депутатів) звідти (опозиційних партій)", - сказав він, згідно із записом, оприлюдненим на прес-конференції. "Донецькі порожняк не женуть", - додав нібито В.ЯНУКОВИЧ.

В іншому фрагменті, та сама людина, за твердженням М.МЕЛЬНИЧЕНКА, яка є В.ЯНУКОВИЧЕМ (тоді - голова Донецької державної адміністрації – УНІАН), доповідає Президентові про контроль, досягнутий над обласними засобами масової інформації. За словами МЕЛЬНИЧЕНКА, який коментував по ходу конференції запис, нібито В.ЯНУКОВИЧ відзначає, що всі видання, окрім "Товариша" і "Коммуниста", контролюються адміністрацією, а загальний наклад підконтрольних медіа становить 1,5 млн. примірників.

Нібито В.ЯНУКОВИЧ також говорить про методи роботи з журналістами. "Журналістів вишикуємо в дві шеренги. Хто не вишикується, голову по стінці розмажемо", - сказав він, згідно із записом.

Наступна розмова датується 1999 роком. У ній нібито В.ЯНУКОВИЧ доповідає Л.КУЧМІ про необхідність залучити бізнесменів до фінансування президентської кампанії. За словами В.ЯНУКОВИЧА, в Україні є багато підприємців, які нікого фінансово не підтримують.

Згідно із записами, людина, яка є, за твердженням М.МЕЛЬНИЧЕНКА, В.ЯНУКОВИЧЕМ, запропонував Л.КУЧМІ розібратися з тими, хто фінансує опозицію, а також залучити "вільних" підприємців у всій Україні. Його співрозмовник схвалив цю пропозицію.

Присутній на конференції екс-народний депутат Олександр ЄЛЬЯШКЕВИЧ сказав, що ці записи - перше документальне підтвердження корупції влади в Україні. Він висловив надію, що на основі цих матеріалів вдасться ініціювати і відправити у відставку уряду, очолюваний В.ЯНУКОВИЧЕМ.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG