Доступність посилання

ТОП новини

ВИКОНАННЯ ОБІЦЯНКИ ЯНУКОВИЧА ПРО НАДАННЯ КОЖНОМУ ВЕТЕРАНУ ПО АВТОМОБІЛЮ ЗАГРОЖУЄ УКРАЇНІ ГІПЕРІНФЛЯЦІЄЮ – ТОМЕНКО.


Народний депутат Микола ТОМЕНКО вважає, що виконання обіцянки прем’єр-міністра і кандидата у президенти Віктора ЯНУКОВИЧА про надання кожному ветерану по автомобілю загрожує Україні гіперінфляцією, а найбагатшим вітчизняним олігархам – банкрутством.

Як повідомили УНІАН у прес-службі народного депутата, за його словами, “сьогодні в Україні мешкає близько 300 тисяч інвалідів війни, майже 400 тисяч учасників бойових дій та близько 3 мільйонів учасників війни. Ми не можемо не погодитися з оцінками уряду щодо критичного стану цих громадян, до чого власне уряд і доклав руку. Однак виконання цієї обіцянки В.ЯНУКОВИЧА зробить становище ветеранів просто катастрофічним.

Адже найдешевша модель вітчизняної “Таврії” коштує 14355 гривень. Для того, щоб кожний ветеран отримав по “Таврії”, необхідно знайти більше 53 мільярдів гривень. Ця сума наближається до річного бюджету держави, хоч і не передбачена в урядовому проекті держбюджету. Таким чином, виконання обіцянки В.ЯНУКОВИЧА спричинить в Україні гіперінфляцію часів президентства Леоніда КРАВЧУКА”, - наголосив М.ТОМЕНКО.

Він не виключає, що В.ЯНУКОВИЧ “або не читав цього документа, або переплутав його з бюджетом США, суттєво більшим за вітчизняний”.

М.ТОМЕНКО вважає, що “В.ЯНУКОВИЧУ не допоможуть навіть капітали наближених олігархів – Ріната АХМЕТОВА, зятя Президента Віктора ПІНЧУКА та глави АП Віктора МЕДВЕДЧУКА”.

“Адже за інформацією польського тижневика “Впрост” сукупні капітали згаданих осіб становлять близько 7 мільярдів доларів. Для фінансування урядового дарунку не вистачає ще близько чотирьох мільярдів доларів. Таким чином виконання програми “автомібілізації” від В.ЯНУКОВИЧА вимагає трьох бюджетів Р.АХМЕТОВА, чотирьох з половиною – В.ПІНЧУКА чи 11 – В.МЕДВЕДЧУКА”, - наголосив М.ТОМЕНКО.

Водночас, згідно з офіційним повідомленням прес-служби уряду від 19 жовтня, до 9 травня 2005 року автомобілі отримають “усі інваліди і ветерани, які впродовж багатьох років перебували в черзі на одержання пільгових автомобілів”.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG